Pazar, Mayıs 19, 2024
No menu items!
Ana SayfaHatayHatay'lı Depremzede: Burada Devlet Yok

Hatay’lı Depremzede: Burada Devlet Yok

Hatay‘da depremzedelerin kaldığı çadır kentlerde ısınma, beslenme ve sağlık sorunları yaşanıyor. Hataylı bir depremzede, “Burada hükümet, devlet yok. Herhangi sorumlu bir kişi yok. Buraya su bile gelmiyor. Başka okullardan su istemeye gidiyoruz, bize adresimizi soruyorlar, kaydımız burası olmadığı için vermiyorlar. Suyu da e-Devlet’ten mi sipariş edeceğiz” dedi.

Kahramanmaraş’ta meydana gelen ve 10 ilde büyük yıkıma neden olan depremlerde en çok hasarı alan illerden biri olan Hatay’da depremin ardından ilk kurulan çadır kentlerden birinde yurttaşlar ısınma, beslenme ve sağlık sorunları yaşadıklarını dile getirdi. Depremzedelerden biri şunları söyledi:

‘Burada hükümet, devlet yok’

“Burada hükümet, devlet yok. Herhangi sorumlu bir kişi yok. Burası Suriyeli kampına dönüşmüş durumda. Biz, burada Türk vatandaşı olarak hiçbir yardım almıyoruz. Başlangıçta Suriyelileri buraya almasaydınız o zaman. Burada yağmalama oluyormuş, gelen yardımlara saldırı oluyormuş; öyle bir şey yok. Diğer çadırkentlere bakıyoruz, her şey düzenli bir şekilde faaliyette. Güzel yiyecekler gidiyor, onlara her şey tertibatlı ama buraya bakıyorsun, buraya su bile gelmiyor. Başka okullardan su istemeye gidiyoruz, bize adresimizi soruyorlar, kaydımız burası olmadığı için vermiyorlar. Suyu da e-Devlet’ten mi sipariş edeceğiz?

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER