Cuma, Mayıs 17, 2024
No menu items!
Ana SayfaHatayHataylı Depremzedeler: AFAD'ı Görmedik

Hataylı Depremzedeler: AFAD’ı Görmedik

Hatay‘ın köylerinde yaşayan depremzedeler halen temel ihtiyaçlarının karşılanmadığını söylüyor. Aileler, “Gönüllüler geliyor ama devlet yanımızda değil” diyor.

Kahramanmaraş merkezli iki deprem sonrası harabeye dönen Hatay’da hayat durdu. Depremde hayatta kalan binlerce insanın kenti terk etmesiyle Hatay hayalet şehre döndü. Ancak hâlâ Hatay’ı terk etmeyenler de var. Depremden sağ kalanlar arasında köyde yaşayanlar, temel ihtiyaçlarını karşılayamamaktan şikayetçi. Barınma ve gıda temini, en büyük sorun.

DW Türkçe’de yer alan habere göre; Hatay’ın yaklaşık 9 bin nüfuslu Dursunlu köyü, merkeze sadece 15 dakika uzaklıkta. Ancak burada yaşayan Hataylılar, depremin üzerinden 10 gün geçmesine rağmen hayatta kalma savaşı veriyor.

Çar ailesi, onlardan biri. Hatay’daki Kurtuluş Caddesi üzerinde bulunan tarihi Affan mahallesi depremde tamamen yıkıldı. Hakan-Özlem Çar ve iki çocuğunun Affan’da yaşadığı ev de yerle bir oldu. Çar çifti çocuklarıyla birlikte köye geldiğini anlatıyor.

“Dün mahalleden son cenazeyi çıkardılar. Bir tane ufak horozumuz var. Bir ara ona yemek koymaya geçtik. Sonra akrabalarımızın yanına, Dursunlu köyüne geldik.”

İki çocuk babası Yaşar Büyükaşık, Çar ailesinin akrabası. Hakan Çar ile aynı anda çadır bulmak için gösterdikleri çabayı anlatıyor.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER