Perşembe, Nisan 25, 2024
No menu items!
Ana SayfaHatayHataylı Öğrenciye Stanford'dan Tam Burs!

Hataylı Öğrenciye Stanford’dan Tam Burs!

Bahçeşehir Fen ve Teknoloji Lisesi öğrencisi Samandağlı Neval Çam, işaret dilini tercüme eden yazılımıyla dünyaca ünlü Stanford Üniversitesi’nden tam burs aldı!

Bahçeşehir Fen ve Teknoloji Lisesi öğrencisi Samandağlı Neval Çam, işaret dilini tercüme eden yazılımıyla dünyaca ünlü Stanford Üniversitesi’nden tam burs aldı! Neval, Stanford Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Bilimleri Bölümünde 4 yıl boyunca eğitimine tam burslu öğrenci statüsüyle devam edecek.

Hataylı öğrenci, Microsoft tarafından da “Yılın En Başarılı Kadın Yazılım Girişimcisi” de seçildi! Henüz 16 yaşında olmasına rağmen işaret dilini tercüme eden bir yazılım geliştiren Neval, kendisinden 10-15 yaş daha büyük adayların bulunduğu bu yarışmada Microsoft tarafından yılın en başarılı kadın yazılım girişimcisi seçildi.

ÇAM: BU PROJE GELECEKTE DAHA YOĞUN KULLANILACAK

Hataylı öğrencinin projesi, işitme ve konuşma engelli kişilerin günlük hayatlarında işaret dilini bilmeyenler ile de rahatça iletişim kurabilmesine olanak sağlıyor. Akıllı telefon ve cihazlarda da kablosuz olarak kullanılabilecek şekilde tasarlanacak olan program işaret dilini anında tercüme ederek iletişimdeki engelleri ortadan kaldıracak! Stanford Üniversitesi’nde yapay zekâ teknolojileri üzerine çalışmak istediğini anlatan Neval “Bu konu maalesef Türkiye’de başlangıç noktasında bile değil. Gelecekte çok daha yoğun kullanılacak, herkes insansız araçlara binecek” dedi.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER