Pazartesi, Mayıs 20, 2024
No menu items!
Ana SayfaGenelHATİAB, ÖĞRENCİLERİ BAŞARI ÖYKÜSÜ YÜKSEK KİŞİLERLE BİR ARAYA GETİRİYOR

HATİAB, ÖĞRENCİLERİ BAŞARI ÖYKÜSÜ YÜKSEK KİŞİLERLE BİR ARAYA GETİRİYOR

HATİAB Hatay İş Adamları ve Bürokratları derneğinin Gençlik Yapılanması GENÇ HATİAB, üniversite öğrencisi üyelerine yönelik düzenli olarak gerçekleştirdiği eğitim ve gelişim toplantılarına hız kesmeden devam ediyor.

HATİAB Hatay İş Adamları ve Bürokratları Derneği, Başkan İbrahim Güder önderliğinde burs verdiği aynı zamanda HATİAB’ın gençlik yapılanması GENÇ HATİAB üyesi olan Hataylı genç üniversite öğrencilerine düzenli olarak verdiği, kendi konusunda başarı öyküleri olan iş adamı, bürokrat ve akademisyen konuşmacıların katıldığı seminerlerin bu haftaki konusu Hukuk idi.

Genç HATİAB üyesi Hukuk Fakültesi öğrencilerin bu haftaki konukları HSK Hakimler ve Savcılar Kurulu üyesi Prof. Dr. Ali Cengiz Köseoğlu, HATİAB YİK Yüksek istişare Kurulu Üyesi olan TYB Türkiye Yazarlar Birliği Başkanı ve Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan, İstanbul Anadolu Adliyesi Başsavcısı İsmail Uçar, HATİAB YİK Yüksek istişare Kurulu Üyesi olan TGTV Türkiye Gönüllü Teşekküller Vakfı Başkanı Av. Hamza Akbulut, HATİAB YİK Yüksek istişare Kurulu Üyesi olan Şekerbank Genel Müdürü Servet Taze idi.

HSK Üyesi Prof. Dr. Ali Cengiz Köseoğlu Genç HATİAB’lı gençler ile yaptığı söyleşide Türk Yargı Sistemi, HSK’nın yapısı ve güncel konulara değindi.

Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan konuşmasında güncel konular ve genel hukuk konularına değindi.

TGTV Vakfı Başkanı Av. Hamza Akbulut ise konuşmasında hukuk hayatındaki tecrübeleri aktardı gençlere.

İstanbul Anadolu Adliyesi Başsavcısı İsmail Uçar’da konuşmasında yargı sistemi üzerine ve ABD de yargılanan Rıza Sarraf ve oradaki Savcılar hakkında Türkiye de açılan soruşturma ile ilgili güncel konular hakkında konuştu.

HATİAB Başkanı İbrahim Güder, gençlere bir farkındalık yaratabilmek adına düzenledikleri bu toplantılarda genç üniversiteli öğrencilere, hedeflerini büyük tutmalarını, en az bir yabancı dil öğrenmelerini, yaşadığımız bilgi çağında dünya ile entegre olmalarını ama en önemlisi bu hedefler için çok çalışmaları gerektiğini söyledi.

GENÇ HATİAB üyesi gençler, düzenli olarak yapılan bu toplantıların kendilerine çok faydalı olduğunu, geleceğe dair planlarında yol gösterici olduğunu ifade ettiler. Bu toplantıların daha sık aralıklarla tekrarlanmasının kendilerine çok fayda sağlayacağını belirttiler.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER