Çarşamba, Mayıs 8, 2024
No menu items!
Ana SayfaİskenderunHatice Aray, Erdal Yılmaz'ı Ziyaret Etti

Hatice Aray, Erdal Yılmaz’ı Ziyaret Etti

Eski eğitimci, yazar Hatice Aray, Körfez Gazetesi imtiyaz sahibimiz Erdal Yılmaz’ı makamında ziyaret etti.

Daha önceden ’Rüzgar Kanatlıydılar’ kitabını yazan Hatice Aray, yeni yazdığı ‘ Kuş Gözü’ kitabını tanıttı. Görüşmenin sonunda iki kitabını da imzalayarak Erdal Yılmaz’a hediye etti.

Kuş gözü ,farklı kentlerden gelip aynı okulda buluşan iki fedakar insanın yaşamları boyunca birlikte oluşturdukları öykünün kitabıdır.

Rüzgar Kanatlıydılar- Köy enstitüleri ve Türkiye, Düziçi Köy Enstitüsü’nü, özgürlülüğün ve sorumluluğun bilinciyle yetişen iki güzel insanın yaz yana yürüdüğü bir ömrün öyküsünü anlatıyor.

Hatice Aray Kimdir?

Hatice Aray, 1954’te anne ve babasının ilk görev yeri olan Hatay’ın Dörtyol ilçesinin İcadiye köyünde doğdu. İlkokulu 1965’te, İskenderun’da Mithatpaşa İlkokulu’ndan, ortaokulu 1968’de İskenderun Lisesi’nin orta kısmında bitirdi. Girdiği Yatılı Hatay Kız İlköğretmen Okulu sınavlarını kazanarak üç yıllık bir eğitimden sonra 1971’in Haziran’ında mezun oldu.

İlk görev yeri, Hatay’ın Altınözü ilçesinin Çetenli köyünde bir öğretim yılı; Hatay’ın İskenderun ilçesinde Arsuz bucağına bağlı Akçalı köyünde iki öğretim yılı; İskenderun’un Karaağaç yöresinde Konarlı köyünde iki öğretim yılı daha çalışarak beş yıllık mecburi köy hizmetini tamamladı.

1976-1977 eğitim ve öğretim yılında İskenderun ilçesinde Şükrü Kanatlı İlkokulu’na atandı. Öğretmenlik görevini sürdürürken; Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi’nden 1987-1988 öğretim yılında Eğitim Önlisans Programı’dan 31 Ekim 1988’de mezun oldu.

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi 1988-1999 öğretim yılında İlköğretim Öğretmenliği Lisans Tamamlama Programı Türkçe Bölümünden 30 Haziran 1999’da mezun oldu.

Şükrü Kanatlı İlkokulu’nda da 25 yıl çalıştı. Çalışma süresi içinde “Hızlı ve Etkin Okuma ve Bilgisayar Kursu” gibi eğitici etkinliklere katıldı.

Okulunda folklor ekibi kurarak usta öğrenciler eşliğinde ekip arkadaşlarıyla Şükrü Kanatlı Folklor ekibini kurdu. Okuluna birçok ödüller kazandırırken öğrencilerine ekip çalışmasının ne kadar önemli olduğunu kavrattı. Eğitsel faaliyetleri hep ders dışı saatlerde veya hafta sonları yapmaya özen gösterdi.

30 yıl özveriyle çalışan Hatice Aray çok sevdiği öğretmenlik mesleğinde 2001’in Eylül’ünde emekliye ayıldı.

Üyesi olduğu İskenderun Atatürkçü Düşünce Derneği’nde çalışmalarına deva ediyor.

Hatice Aray’ın Rüzgar Kanatlıydılar- Köy enstitüleri ve Türkiye(Kaynak Yayınları, 2021) ve Kuş Gözü – 93 Harbi Göçünden 2017’ye Kadar Ölümsüz Dostluklar (Uyum Yayınları, 2022) olmak üzere 2 adet kitabı bulunmaktadır.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER