Cuma, Mayıs 3, 2024
No menu items!
Ana SayfaDörtyolHATSU ' dan iddialara yanıt

HATSU ‘ dan iddialara yanıt

Hatay Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü(HATSU), Dörtyol Atıksu Arıtma Tesisi ile ilgili kamuoyunu meşgul eden “arıtma tesisinde arıtılan suyun kirli olduğu, koku, sinek, enfeksiyon yarattığı, deniz suyunu kirlettiği” şeklindeki iddialara belgelerle yanıt oldu.

 

Yöneltilen iddialara yönelik belgelerle detaylı açıklamada bulunan HATSU Genel Müdürlüğü, HATSU tarafından işletilen Dörtyol Atıksu Arıtma Tesisi’nin Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından 16.10.2018 tarihinde “Atık Su Deşarjı” konulu çevre izni alınmış olup, ilk kurulduğu günden beri tesisin çıkış noktasında bulunan “Sürekli Atık Su İzleme Kabini” ile 24 saat boyunca çıkış suyu analizleri yapıldığı, bakanlığa iletildiği ve bakanlık tarafından gün gün takip edildiğini belirtti.

 

Bu zamana kadar Dörtyol Atıksu Arıtma Tesisi, Bakanlık tarafından yapılan bütünleşik

karşılaştırma testleri ve denetimleri sorunsuz bir şekilde geçirdiğinin altın çizen HATSU Genel Müdürlüğü, iddialara yönelik şu bilgileri aktardı: “Bakanlık tarafından uygun şartları sağlayan atık su arıtma tesislerine verilen enerji teşviklerini de her yıl düzenli olarak almaktadır. Tesisin çıkış noktasından dezenfeksiyon amacıyla klorlama işlemi yapılmaktadır.”

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER