Pazartesi, Haziran 17, 2024
No menu items!
Ana SayfaHatayHATSU il genelinde şebeke döşüyor

HATSU il genelinde şebeke döşüyor

Hatay Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (HATSU), “içme suyu” şebekesi ihtiyacı olan noktalar için ürettiği projeleri hayata geçirirken “atık su” tahliyelerini sağlıklı bir şekilde gerçekleştirmek amacıyla il genelinde çalışmalarını sürdürüyor.

HATSU yürütmüş olduğu çalışmalar kapsamında Samandağ ilçesine bağlı Mağaracık Mahallesi’nde içme suyu şebekesi olmayan sokaklardaki meskenler için 600 metre yeni hat çalışması yapıyor. Teknik personel kontrolünde yapılan ve 63’lük polietilen boruların kullanıldığı çalışmada 5 adet abone bağlantısı yapılarak çalışmaların tamamlanmasıyla birlikte de bölgedeki meskenlere güçlü ve temiz su iletimi sağlanacak.

32’lik polietilen boruları kullanılan ve 1 adet abone bağlantısı yapılan Erzin ilçesine bağlı Hürriyet Mahallesi’nde ise 100 metrelik yeni içme suyu şebekesi vatandaşların hizmetine sunuldu.

Ayrıca HATSU ekipleri tarafından Altınözü’ne bağlı Tepehan Mahallesi’nde işlevini yitirmiş atık su hattı iptal edilerek 70 metrelik yeni hat çekilirken Kıyıgören Mahallesi’nde işlevini yitirmiş isale hattı da yenilendi.

Hatay’ın muhtelif noktalarında içme suyu şebekesi olmayan bölgelerde çalışmalar yapıldığının altını çizen Genel Müdürlük, çevre kirliliğini önlemek ve kötü kokuların önüne geçmek, kayıp ve kaçakları önlemek amacıyla için de altyapı hatlarında bakım, onarım ve yenileme çalışmalarının devam ettiğini vurguladı.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER