Cumartesi, Mayıs 4, 2024
No menu items!
Ana SayfaHatayHatsu sorunlu bölgelerde çalışıyor

Hatsu sorunlu bölgelerde çalışıyor

Hatay Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (HATSU), deprem öncesi altyapısı biten ve deprem sonrasında problemler yaşanan bölgelere takviye ekiplerle müdahalesini sürdürüyor.


Yapılan çalışmalar kapsamında; Samandağ ve Defne ilçesinde su sıkıntısını ortadan kaldıracak çalışmalara başlandığı açıklandı. Defne ilçesine bağlı Aknehir Mahallesi’nde kurulan yeni yaşam alanlarına hat inşası gerçekleştirildiği, Samandağı’na bağlı Mızraklı Mahallesi’ne de güçlü su iletimi için yeni altyapı kazandırılacağı belirtilirken, baraj hattından bağlantı yaparak 2000 metre hat inşası gerçekleştirildiği açıklandı.

Bunun yanında Kırıkhan ilçesine bağlı Mimar Sinan Mahallesi’nde yağmur yağışları sırasında oluşan göllenme sorununu ortadan kaldırmak için, yağmur suyu deşarj hattı inşasına başlandığını da belirten Genel Müdürlük, yapılan çalışma ile su tahliyesinin artık daha kolay sağlanacağını belirttiler.
Yine Samandağ İlçesine bağlı Yeni Mahalle’de atık su tahliyesini önleyerek çevre kirliliğini ortadan kaldırmak amacıyla Atık Su Hattı inşa çalışmalarının devam ettiği ifade edildi.
HATSU Saha Amiri Mehmet Savaş ise yoğun mesai harcayarak Mahalle Muhtarlarının talepleri doğrultusunda ekiplerini bölgelere gönderdiklerini, altyapısı deprem nedeniyle ve yapılan çeşitli çalışmalardan dolayı zarar gören yerlerin eksikliklerinin giderilmesi için de sahada olduklarını ifade etti. Saha Amiri Savaş, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş’ın altyapı konusuna büyük önem verdiğini, HATSU ekiplerinin olumsuz kış şartlarına rağmen canla başla çalışmalarını durmaksızın sürdürdüklerini belirtti.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER