Pazar, Mayıs 19, 2024
No menu items!
Ana SayfaİskenderunHava Koşulları Tekne Turlarını Olumsuz Etkiledi

Hava Koşulları Tekne Turlarını Olumsuz Etkiledi

İskenderun’u denizden merak edenlerin tercihi tur tekneleri de kara kışın soğuk yüzü, kötü hava koşulları yüzünde etkilendi. Tur tekne işletmecileri, şu günlerde doğal olarak vatandaşın ilginin az olduğunu söyledi.

İskenderun sahilinde dede yadigârı mesleği devam ettiren tur teknesi Kaptanı Ali Doğan Kavasoğlu kış ayları ve soğukların gelmesiyle birlikte müşteri popülasyonunun azaldığını belirterek “Tüm yurtta olduğu gibi İskenderun’da etkili olan soğuk hava işlerimizi etkiledi. Bazı günler kötü hava koşulları nedeniyle tura çıkamadık. Ancak biraz güneşli hava oldu mu, bu güzel manzarayı meraklılarına göstermek için tura çıkıyoruz” dedi.

İskenderun Sahilinin yaz-kış güneşli olduğundan dolayı kalabalık olduğunu ifade eden Tur teknesi kaptan Ali Doğan Kavasoğlu, Fakat son zamanlarda tüm yurtta olduğu gibi İskenderun’da da etkisini gösteren soğuk hava insanların dışarıya çıkmalarına engel oldu. Bizim en yoğun olduğumuz zamanlar Mayıs ve Eylül ayları arası. Şu günlerde de tur için gelenler var, ancak yakıta yapılan zamlar yüzünden bazen kurtarmıyor. Yakıta yansıyan yeni zamlarla birlikte tekne turu ücretlerinde artış yapmamız gerekiyordu. Yaz aylarında 10 TL olan tekne turu ücreti şu an 15 TL oldu. Bazen tura çıkmadığımız günler dahi oluyor. Pandemi ve zamlar derken soğuk hava da işlerimizi iyice etkiledi” diye konuştu.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER