Pazar, Mayıs 19, 2024
No menu items!
Ana SayfaİskenderunHavuzlu çarşı girişini renkleniyor

Havuzlu çarşı girişini renkleniyor

 

 

İskenderun Belediyesinin  Ressam Erdoğan Akın’la birlikte başlattığı duvarları doğa resimleriyle renklendirme  çalışması Havuzlu çarşı girişinde de uygulanacak.

İskenderun’un kaldırımından asfaltına altyapısından su sorunlarına kentte yaşayan herkesin ortak alanlarıyla ilgili bütün sorunlarına ulaşmaya çalıştığını belirten Başkan Dönmez “Bunlar yapılırken de bir taraftan da geleceğe dair umutlarımızı yeşertmek amacıyla İskenderun’a küçük dokunuluşlarla bu şehirde insanların yüzü bir şekilde gülecek” dedi.

 

Erdoğan Akın ile birlikte çalışmaya başladıklarını ifade eden İskenderun Belediye Başkanı Mehmet Dönmez “Bu çalışma eski AK Parti binasının olduğu alanda başladı. İkinci etapta ayakkabıcılar çarşısında başladık. Üçünce etap havuzlu çarşı şehrin her köşesi de, şehrin dokusuna yakışmayan görüntüleri sile bilmek ve insanlarımıza umudu, aşkı aşılamak için böyle bir çalışmaya girdik. Bazen şunu söylüyorum yıkacağımızı bile bile yapacağız, yapacağımızı bile bile yıkacağız çünkü bu memleketin her dönemde kısa vadede çözüme ve nefes almaya ihtiyacı var” diye konuştu.

Öncelikle sanatsal bir bakış açısıyla İskenderun’u hep birlikte ayağa kaldırmak için çabaladıklarını vurgulayan ressam Erdoğan Akın “Başımızda şu anda değerli başkanımız var. Bana göre umut olmuştur İskenderun’umuza. Çalışkan bir başkanın yanında çalışkan neferler de lazım. Ben de kendi bildiğim sanat dairesi çerçevesinde, bu konu sanatsal bir emek alma, karşılık alma şeklinde değil, bu şehir bizim, çocuklarımız burada büyüdü, anılarımız burada, bu şehir bizim şehrimiz. Onun için rabbimizin bize bahşetmiş olduğu bu nimeti, bu şehrimize sunmak da büyük fayda var. Burada insanlarımız otursunlar, projemizi de çizdik yeşil alan olacak burası. Oturma alanları insanlar fotoğraf çekinecek. Güzel bir alan olacak…” şeklinde konuştu.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER