Pazartesi, Haziran 17, 2024
No menu items!
Ana SayfaGenelHAVVA'NIN BERAAT ETMESİNİ BEKLİYORUZ!

HAVVA’NIN BERAAT ETMESİNİ BEKLİYORUZ!

Hatay’ın Belen ilçesinde kocasını parçalara ayırarak öldüren Havva Zor (40) tutuklu yargılandığı davada, çocukları ve müşteki kayınbabası ile kayınvalidesi dinlendi. Duruşmada ilginç gelişme yaşandı.

İskenderun 2. Ağır Ceza mahkemesinde görülen davanın ikinci duruşmasında Kasten adam öldürmekten tutuklu yargılanan iki çocuk annesi Havva Zor (40) için Kadın Platform üyeleri de davayı takip etti.

Eşi tarafından öldürülen Mikail Zor’un annesi Perihan Zor ve babası Abdullah Zor müşteki olarak, çocukları da tanık olarak dinlendi.

Mahkeme sonrasında duruşmayı izleyen İskenderun Kadın Platformu adına Avukat Mehtap Sert, çocuklarla birlikte dinlenen tanıkların ifadeleri doğrultusunda meşru müdafaa konusunda ısrarcı olduklarının altını çizerek “Hem havanın hem de Mikail’in çocuğu dinlendi ve aynı zamanda Mikail’in anne ve babası da dinlendi. Havva’nın daha önceki anlattığı her şeyi müşteki anne ve baba da oğullarının işkenceci olduğunu ve kıza bir şey yapabilme ihtimali üzerine kızını annene gönder dediklerini itiraf ettiler. Bizim için bu açıdan olumlu bir gelişmeydi. Havva’yla ilgili mütalaa verildi. Mütalaada haksız tahrik altında kasten işlendiği belirtildi. Süre istedik.

Meşru müdafaa konusunda hala ısrarcıyız beraat edilmesi konusunda savunmamızı yapacağız” diye konuştu.

AVUKAT BU MU? SORUSUNA HÂKİM UYARISI!

Ayrıca duruşma esnasında yaşanan bir olaya da dikkat çeken Avukat Mehtap Sert, “Müşteki Baba Abdullah Zor duruşma salonunda parmağını sallayarak avukat bu mu? Söylemine reis de tehdit mi ediyorsun diye uyardı. Duruşma çıkışında da uzunca bir süre çocukları dışarı çıkartmadık, polis nezaretinde araca bindirildiler. Hepimize yönelik bir tehdit ama beni hedef tahtasına koymuş herhalde! Hukuka devlete güveniyoruz, bizi koruyacağına inanıyoruz” dedi.

i

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER