Pazar, Haziran 16, 2024
No menu items!
Ana Sayfaİskenderun Haber"Hayalet gemi" İskenderun'a da Alınmadı!

“Hayalet gemi” İskenderun’a da Alınmadı!

ABD’de bir mahkemenin el koyma kararı aldığı takibindeki petrol tankeri Adrian Darya’yı Mersin limanından sonra İskenderun limanına da kabul edilmeyince rotasını Suriye’ye çevirdi.

Edinilen bilgilere göre İngiltere’ye bağlı Cebelitarık Özerk Yönetimi, 4 Temmuz’da, Suriye’ye yönelik ambargoları ihlal ettiği gerekçesiyle Panama bayraklı “Grace 1” adlı İran tankerini alıkoymuştu. ABD, tankerin serbest bırakılmasının engellenmesi konusunda başvuruda bulunmuş fakat Cebelitarık hükümeti tankerinin serbest bırakıldığını duyurmuştu. Kararın ardından ABD’deki Columbia Bölge Mahkemesi, İran tankerine el koyma kararı çıkarmıştı. İran, “Grace 1” adlı tankere serbest bırakıldıktan sonra kendi bayrağını çekmiş ve adını “Adrian Darya” olarak değiştirmişti.

Özellikle Amerika’nın takip ettiği petrol tankeri Adrian Darya Mersin limanına yanaşma rotasının üzerine kabul edilmeyince bu kez evraklarını İskenderun Körfezi olarak çevirdi.

Takipteki gemi uluslararası sularda seyir halindeyken, İskenderun’a da kabul edilmeyeceği bildirilmesi üzerine bu kez hareket yönünü Suriye’nin Tartus Limanına çevirdi.

Şu anda Kıbrıs ile İskenderun Körfezi arasında uluslararası sularda seyir halindeki Adrian Darya adlı geminin Tartus Limanı yönünde ilerleyişini sürdürdüğü öğrenildi.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER