Perşembe, Mayıs 9, 2024
No menu items!
Ana SayfaHatayHayali Olan Mesleğe 35 Yaşında Kavuştu

Hayali Olan Mesleğe 35 Yaşında Kavuştu

Genç yaşta evlenen ve özel güvenlik görevlisi olarak çalışmaya başlayan Olgun, eşinin ve annesinin destekleriyle eğitim hayatını sürdürmeye karar verdi. Olgun, bu yolda ilerlemek için açık öğretim lisesini bitirdi.
Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü’nü 2020 yılında tamamlayan Olgun, 2023 yılında Eğitim Fakültesi Pedagojik Formasyon Sertifika Programı kapsamındaki stajı için Eskişehir’e geldi. 3 çocuk annesi Retibe Olgun’un stajı sırasında 6 Şubat’taki Kahramanmaraş merkezli depremler yaşandı.
Bazı yakınlarını ve komşularını depremde kaybeden Olgun’un Hatay’ın Antakya ilçesinde bulunan Küçükdalyan Mahallesi’nde ailesiyle yaşadığı ev de ağır hasar aldı.
Depremlerin ardından ailesiyle birlikte Eskişehir’deki Gençlik ve Spor Bakanlığına bağlı Doğan Aslan Bey Yurdu’nda misafir edilen Olgun, AÜ’nün Hatay’ın Belen ilçesinde kurduğu Oyun Evi’nde de gönüllü öğretmenlik yaptı.
Pedagojik formasyon ve staj eğitimini başarılıyla tamamlayıp, Türk Dili ve Edebiyatı öğretmeni olmaya hak kazanan Olgun, AÜ Açıköğretim Sistemi’nden mezun olanlar için düzenlenen törene annesi Behire Harnupoğlu ile katılarak mezun olmanın sevincini yaşadı.
“Eşim sayesinde tekrar ayağa kalktım”
Olgun, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 6 Şubat’ta yaşanan Kahramanmaraş merkezli depremlerin kendilerini çok kötü etkilediğini söyledi.
Evlerinin hasar gördüğünü söyleyen Olgun, “Deprem çok kötü etkiledi. Şöyle ki evimiz, mahallemiz, arkadaşlarımız, komşularımız her şeyi kaybettik. Vatanımız elimizden gitti sayılır. Şu an yurtta kalıyorum.” dedi.
RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER