Cuma, Nisan 19, 2024
No menu items!
Ana SayfaGenelHAYALİMDEKİ CUMHURBAŞKANI

HAYALİMDEKİ CUMHURBAŞKANI

 

Türkiye’nin katıksız biçimde namuslu, dürüst, idealist ve cesur bir Cumhurbaşkanına ihtiyacı var! Bu ülkenin, katıksız biçimde namuslu, dürüst, idealist ve cesur milletvekillerine ihtiyacı var! Memleketimizin kıtıksız biçimde namuslu, dürüst, idealist ve cesur kadrolara ihtiyacı var!

Türkiye Devleti bir cumhuriyettir! Türkiye Cumhuriyeti, toplumun huzuru, milletin dayanışma ve adalet anlayışı içinde, insan haklarına saygılı, Atatürk milliyetçiliğine bağlı, Anayasamızın başlangıcında belirtilen temel ilkelere dayanan, demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devletidir. Bu nedenlerle;

Benim hayalimdeki cumhurbaşkanı;  Cumhuriyetçi, milliyetçi, Atatürkçü ve halk adamı olmalıdır.

Benim hayalimdeki cumhurbaşkanı; Toplumu mutsuz eden değil, topluma huzur veren olmalıdır. Emperyalizmin karşısında, mazlumun ve zayıfın yanında yer almalıdır. Ayrıştırıcı değil, birleştirici olmalıdır, 81 milyonu birbirinden ayırmamalıdır. Herkese eşit davranmalıdır.

Benim hayalimdeki cumhurbaşkanı; insan haklarına saygılı, Atatürk milliyetçiliğine bağılı olmalıdır. Türkçeyi güzel konuşmalı, en az bir yabancı dil bilmelidir.

Benim hayalimdeki cumhurbaşkanı; Devleti İstanbul’daki saraylardan değil, Ankara’daki Çankaya Köşkü’nden yönetmelidir. Türk milletinin bağımsızlığını ve bütünlüğünü, ülkenin bölünmezliğini, cumhuriyeti ve demokrasiyi korumalıdır. İstiklal Marşımıza saygılı olmalıdır.

Benim hayalimdeki cumhurbaşkanı;   Kişilerin ve toplumun refah, huzur ve mutluluğunu sağlamalıdır.  Kişinin temel hak ve hürriyetlerini, sosyal hukuk devleti ve adalet ilkeleriyle bağdaşmayacak surette sınırlayan siyasal, ekonomik ve sosyal engelleri kaldırmalıdır.

Benim hayalimdeki cumhurbaşkanı; İnsanın maddi ve manevi varlığının gelişmesi için gerekli şartları hazırlamaya çalışmalıdır. Milletin egemenliğine hiçbir surette göz dikmemelidir. Cumhurbaşkanı sıfatıyla, devletin varlığını ve bağımsızlığını, vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğünü, milletin kayıtsız ve şartsız egemenliğini korumalıdır.

Benim hayalimdeki cumhurbaşkanı; Anayasaya, hukukun üstünlüğüne, demokrasiye, Atatürk ilke ve inkılâplarına ve laik cumhuriyet ilkesine bağlı kalacak biri olmalıdır.  Milletin huzur ve refahı, milli dayanışma ve adalet anlayışı içinde herkesin insan haklarından ve temel hürriyetlerinden yararlanma ülküsünden asla ayrılmamalıdır.

Benim hayalimdeki cumhurbaşkanı; Türkiye Cumhuriyetinin şan ve şerefini korumalı ve yüceltmelidir.  Cumhurbaşkanı, üzerine aldığı görevi tarafsızlıkla yerine getirmek için bütün gücüyle çalışmalıdır.

Benim hayalimdeki cumhurbaşkanı; Tarafsız olmalı, herhangi bir siyasi parti üyesi ya da yöneticisi olmamalıdır. Cumhurbaşkanı seçildiği andan itibaren sadece Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin yöneticisi olmalıdır. Görevini bağımsız olarak yürütmeli ve uluslararası projelerde görev almamalıdır.

Benim hayalimdeki cumhurbaşkanı; Demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti’nde ‘dürüst ve şeffaf’ bir yönetimi gerçekleştirmeli, Türkiye’nin dünyadaki imajını değiştirmelidir.

Benim hayalimdeki cumhurbaşkanı; Ekonomiden, bütçeden ve diplomasiden anlayan biri olmalıdır. Karşı fikirlere kızgın ve öfkeli biri olmamalı, sabırlı olmalıdır.

Benim hayalimdeki cumhurbaşkanı;  Ülkeyi adalet, eşitlik, emek, barış ve kardeşlik duyguları içinde yönetecek kariyer ve liyakate sahip, ahlaklı ve dürüst bir yönetici olmalıdır. Cumhurbaşkanı, ne kadar acı da olsa, gerçekleri söyleyebilen biri olmalıdır.

Benim hayalimdeki cumhurbaşkanı; Adil olmalıdır, adaletin üstünde olmamalıdır. Adaleti iki dudağı arasına sıkıştırmamalıdır.

Benim hayalimdeki cumhurbaşkanı; Bilge insan olmalıdır.  Milleti gülümsetebilen, yol bilen, yola giren ve yol gösteren biri olmalıdır.

Benim hayalimdeki cumhurbaşkanı;  İnsanlara ilham vermelidir.  Milleti için çalışmalıdır. Daima alan ve asla vermeyen biri olmamalıdır.

Benim hayalimdeki cumhurbaşkanı; Vizyon sahibi ve daima uyanık olmalıdır.  Ne aldanan ne de aldatan olmalıdır. Türkiye’yi çağdaş medeniyetler seviyesine çıkarmalıdır.

Benim hayalimdeki cumhurbaşkanı; İnsanlık suçuna ortak olmamalıdır. Dini siyasete alet etmemelidir. Cumhuriyet’in laiklik ilkesini önemsemelidir.

Benim hayalimdeki cumhurbaşkanı; savaşçı değil, barışçı olmalıdır. Atatürk’ün ‘yurtta sulh, cihanda sulh’ politikasından asla sapmamalıdır.

Benim hayalimdeki cumhurbaşkanı; Milli iradeye saygılı olmalı ve demokratik sistemi tıkamamalıdır. İnsanlık barışına hizmet eden, gönlü güzel ve kin beslemeyen biri olmalıdır.

Benim hayalimdeki cumhurbaşkanı; Ülke sorunlarını şahsi menfaatlerinin üstünde tutmamalıdır. Sağlam kişiliğiyle millet nezdinde güven duygusu yaratmalıdır.

Benim hayalimdeki cumhurbaşkanı; Türkiye’ye yeni bir güneş doğması için çalışmalıdır. Vatandaşın temel hak ve hürriyetlerini asla sınırlandırmamalıdır.

Benim hayalimdeki cumhurbaşkanı; Vatanını savunmalı,  teröre ve zulme karşı direnmelidir.

Benim hayalimdeki cumhurbaşkanı; Sevecen olmalı; insanları,  hayvanları ve doğayı korumalıdır.

Benim hayalimdeki cumhurbaşkanı;  Ekonomi ve ticaretin önündeki tüm engelleri kaldırmalıdır.  Uluslararası ticareti geliştirmelidir. Ülkemizi kalkındırmalı ve halkın refahını artırmalıdır.

Benim hayalimdeki cumhurbaşkanı;  Özgürlükçü olmalı ve tüm yasakları kaldırmalıdır. Vicdanlı olmalıdır.

Benim hayalimdeki cumhurbaşkanı; Türk gümrüklerini zapturapt altına almalıdır. Türk parasının kıymetini korumalıdır. Türkiye’yi dış borçtan kurtarmalı ve ayağa kaldırmalıdır.

Benim hayalimdeki cumhurbaşkanı;  Her türlü yolsuzluk, usulsüzlük, rüşvet, işsizlik ve yoksullukla mücadele etmelidir.

Benim hayalimdeki cumhurbaşkanı; Korkusuz olmalıdır. Dış güçlerin ocağına düşmeden, ABD ve İsrail’in Ortadoğu ülkeleri ve Filistin’deki katliamlarına karşı dik durmalıdır!

 

 

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER