Pazartesi, Mayıs 20, 2024
No menu items!
Ana SayfaHatay HaberHazine Arazilerinin Satışında Hatay'ın Muaf Tutulmasına Tepki

Hazine Arazilerinin Satışında Hatay’ın Muaf Tutulmasına Tepki

CHP Samandağ İlçe Yönetimi adına İlçe Başkanı Av.Turgay Abacı,Kadın Kolları Başkanı Yüksel Berber, Gençlik Kolları Başkanı Burak Kimyonşan, Muhtarlar Derneği Başkanı Mahir Cebburoğlu, İlçe Yöneticileri, partililer ve muhtarların katıldığı basın açıklamasında “Hazine Arazilerinin kullanıcılarına satışına yönelik tebliğde Hatay’ın bir kez daha kapsam dışında bırakılmasına” tepki gösterdi.

Hazine Arazilerinin Satışında Hatay’ın Muaf Tutulmasına Tepki

CHP Samandağ İlçe Yönetimi adına İlçe Başkanı Av.Turgay Abacı yaptı. Abacı, “Hazineye ait tarım arazilerinin satışı Türkiye’nin her yerinde yapılırken, Hatay ili uygulamadan muaf tutuldu. Türkiye’nin her yerinde hazineye ait tarım arazileri kullanıcılarına satılabiliyor. Ancak Medeniyetlerin Beşiği olan Güzel Hatay’ımız bu uygulamanın dışında bırakılmış durumda. Bugüne kadar buna yönelik tüm itiraz ve haklı talepler AKP Hükümeti tarafından maalesef ki görmezden gelinmiş durumda. Hatay’daki köylüler hazine toprağının satışından yararlanamazken, yabancılara toprak satışı 25 dönümden 300 dönüme çıkarıldı. 2013 yılına kadar Yabancılara toplam 3 milyon 722 bin 824 metrekare toprak satıldı. Bugün itibariyle bu rakam 6 milyon metrekare sınırına dayanmış durumdadır.Bu noktada AKP Hükümetinin tutumu net olarak keyfi bir tutumdur.Maliye Bakanlığı Milli Emlak Müdürlüğü tarafından Hazine Arazileri satım tebliği 26.12.2019 günü itibariyle yürürlüğe girmiştir.Bu tebliğde Hazine Arazilerinin kiracılarına, kullanıcılarına satım esasları açıklanmıştır.” dedi.

Bu Keyfi Karar, Hataylıları Mağdur Etti

CHP Samandağ İlçe Yönetimi adına İlçe Başkanı Av.Turgay Abacı, “Tebliğde 81 İlden sadece Hatay ve Bozcaada, Gökçeada’da Hazine Arazilerinin satılamayacağı, YAPI KAYIT BELGESİ alanlara da devir yapılamayacağı belirtilmiştir. Bu keyfi karar Hatay İlimizde ve özellikle de ilçemizde yaşayan vatandaşlarımızı çok ciddi şekilde mağdur etmiştir.

Bu keyfi uygulama Anayasada güvence altına alınan Eşitlik İlkesine de açıkça aykırıdır.Anayasamızın 10.Maddesine Göre;Herkes, dil, ırk, renk, cinsiyet, siyasi düşünce, felsefi inanç, din, mezhep ve benzeri sebeplerle ayırım gözetilmeksizin kanun önünde eşittir. Kadınlar ve erkekler eşit haklara sahiptir. Devlet, bu eşitliğin yaşama geçmesini sağlamakla yükümlüdür. Hiçbir kişiye, aileye, zümreye veya sınıfa imtiyaz tanınamaz.

Devlet organları ve idare makamları bütün işlemlerinde kanun önünde eşitlik ilkesine uygun olarak hareket etmek zorundadırlar.Kanaatimizce AKP Hükümeti bu keyfi ve haksız karar ile Anayasanın eşitlik ilkesine açıkça aykırı davranmıştır.AKP Hükümeti bu haksız karara Hatay’ın hassas bir yer olduğu, güvenlik riski bulunduğunu gerekçe olarak göstermektedir. Bu haksız kararı aldığınız zaman da, şu anda da Hatay’da herhangi bir güvenlik riski yoktur. Bu gerekçe keyfi uygulamanıza oluşturulan bir kılıftan başka bir şey değildir.”

Vicdani Değil!

İki günde bir yakın çevrede bombaların patladığı, füzelerin düştüğü Gaziantep’te, Kilis’te, Islahiye’de güvenlik riski yok, hazine arazileri oradaki vatandaşlara satılabilir, ancak Hatay’da güvenlik riski var o nedenle hazine arazileri uzun yıllardır kullanan vatandaşlara satılamaz öyle mi ? Bu gerekçeleriniz samimi değildir.Vicdani değildir.Hukuki hiç değildir.

Birçok defa meclis kürsüsünden bu sorunu dile getiren ve çözümü için çaba gösteren CHP Hatay Millletvekillerimize ve özelikle Milletvekilimiz Sayın Serkan Topal’a yürekten teşekkür ediyoruz.

Bu haksız, hukuka aykırı ve keyfi uygulamanın sona erdirilmesi için iktidar elini taşın altına koymak ve büyük bir mağduriyet yaşayan vatandaşlarımızın mağduriyetini gidermek zorundadır.

Bu haksızlık, mağduriyet ve keyfi uygulama giderilinceye kadar bu olayın yakinen takipçisi olacağımızı kamuoyunun bilgisine saygı ile sunarız.” dedi.

Diğer güncel İskenderun haberleri için: İskenderun Haber
Diğer güncel Hatay haberleri için: Hatay Haber

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER