Cuma, Mayıs 17, 2024
No menu items!
Ana SayfaSporHBB, 22. HAFTA MÜCADELESİNDE İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ'Nİ KONUK ETTİ

HBB, 22. HAFTA MÜCADELESİNDE İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ’Nİ KONUK ETTİ

 

Hatay Büyükşehir Belediye(HBB) Spor Kulübü Kadın Basketbol Takımı, Bilyoner.com Kadınlar Basketbol Ligi’nin 22’nci haftasında İstanbul Üniversitesi ile karşı karşıya geldi.

16 Mart Çarşamba günü Antakya Kapalı Spor Salonu’nda oynanan karşılaşmaya HBB, Anna Vajda, Natalie Hurst, Courtney Paris, Katsıaryna Snytsına ve Bahar Öztürk beşlisiyle başladı.

MAÇI BAŞINDAN İTİBAREN DOMİNE EDEN HBB, RAKİBİNE GÖZ AÇTIRMADI

HBB Başkan Vekili ve HBB Spor Kulübü Başkanı Serdar Güven ile Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş’ın eşi Doç. Dr. Nazan Savaş’ın tribünden destek verdiği Hatay’ın Melekleri, müsabakanın ilk dakikalarından itibaren gösterdiği performansla göz doldurdu. Natalie Hurst ve Katsiaryna Snytsina’nın dış atışlarda bulduğu sayılarla maça etkili bir başlangıç yapan HBB, rakibi karşısında ilk çeyreği 21-14 önde tamamladı.
Etkili oyununu ikinci çeyrekte sürdüren HBB, farkı açarak üçüncü çeyreğe 45- 30’luk üstünlükle girdi.
İkinci yarıda oyunu iyice domine eden HBB’li Melekler, üçüncü çeyreği 65-48’lik skorla tamamlayarak rakibinin maçı çevirme hayallerini suya attı.
Müsabakanın son çeyreğine rahat skor üreten bir oyunla giren Hatay temsilcisi, karşılaşmayı taraftarının müthiş desteğiyle 87-59’luk farklı bir skorla kazanarak 17’inci galibiyetine imza attı ve lider Fenerbahçe’yi takibini sürdürdü.

87- 59’LUK NET BİR GALİBİYET ALAN HBB’NİN NEFESİ LİG LİDERİ FENERBAHÇE’NİN ENSESİNDE

Sezonun en farklı skorlarından birine imza atan HBB’de, Natalie Hurst 19 sayı-6 ribaund-3 asist, Anna Vajda 17 sayı-9 Ribaund-5 asist ve Katsiaryna Snytsina 15 sayı-6 ribaund-1 asistle oyununu tamamladı.

BAŞ: KALAN MÜSABAKALARDA ŞEHRİMİZİ EN İYİ ŞEKİLDE TEMSİL ETMEK İSTİYORUZ
Baş Antrenör Ekin Baş, maç sonrasında yaptığı değerlendirme toplantısında, “Bir haftada üç maç oynuyoruz. Bunların ikisini oynadık ve galip olarak bititrdik. İki Eurolig takımına karşı biri bu hafta Kayseri’de Abdullah Gül Üniversitesi’ne diğeri kendi sahamızda Fenerbahçe ile maçımız var. Bugünkü karşılaşmada olduğu gibi şehrimizi en iyi şekilde temsil etmek ve galibiyetle ayrılmak istiyoruz” ifadelerini kullandı.

ÖLÇEK: BİZİM İÇİN GÜZEL BİR GALİBİYETTİ

Takımın genç oyuncularından Nazlı Ölçek ise yaptığı açıklamada, “Kazandığımız için çok mutluyum.Bizim için güzel bir galibiyetti. İki takımı da tebrik ederim” dedi.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER