Perşembe, Mayıs 2, 2024
No menu items!
Ana SayfaHatayHBB 300 gündür var gücüyle sahada

HBB 300 gündür var gücüyle sahada

Hatay Büyükşehir Belediyesi,ir basın toplantısı düzenleyerek HBB’nin Deprem Sonrası 300 günlük  Hizmetlerini Açıkladı
.

Hatay Büyükşehir Belediyesi, Deprem

Depremin 300 günlük etkisinin şehirdeki birçok alanda yoğun çalışma gerektirdiğini belirten Savaş, depremin ardından Hatay Büyükşehir Belediyesi’ olarak aktif bir şekilde sahada olduğunu  söyledi

Başkan Savaş daha sonra daire başkanlarına söz vererek faaliyetlerini anlatmalarını istedi

 

Hatsu Genel müdürü Muhammed İkbal Polat, depremin yeraltında ciddi hasara yol açtığını ifade ederek çalışmalarını detaylandırdı. İçme suyu, kanalizasyon gibi temel ihtiyaçlarda hızla sahada aktif olduğunu vurguladı. Bununla birlikte, nüfus değişiklikleri ve abone kayıplarının belediyenin gelirlerini etkilediğine işaret etti.


İmar Daire Başkanı İhsan Çakar, deprem öncesi yapılan çalışmaların yanı sıra deprem sonrası kentsel dönüşüm ve riskli alan tespiti konusunda titiz çalışmalar yaptıklarını açıkladı. Protokollerin imzalandığını, analiz ve sentez çalışmalarının sürdüğünü ve riskli alanların belirlenip gerekli çalışmaların yapıldığını aktardı.
Ulaştırma Daire Başkanı Veysel Cüneydioğlu, depremin ardından kurtarma operasyonları ve toplu taşıma için altyapı desteği sağladıklarını, özellikle konteyner kentlerin olduğu bölgelere otobüs duraklarını taşıdıklarını belirtti. Park ve Bahçe Daire Başkanlığı ise konteyner kentlerin altyapısını oluşturmanın yanı sıra yeşil alanların arttırılmasının önemine vurgu yaptı.
Fen İşleri Daire Başkanı Hasan Ziya Hamidioğulları, barınma alanları için alt yapı hazırlıklarından, yol ve asfalt çalışmalarına kadar bir dizi çalışma yürüttüklerini paylaştı. Çevre Şehircilik Koruma Daire Başkanlığı, atık toplama ve bertaraf etme, kıyı temizliği gibi çevre odaklı çalışmaları sürdürdüklerini aktardı.
İtfaiye Daire Başkanı Özer Gövce, kurtarma operasyonları ve sahra hastanesi kurulumu gibi acil yardım çalışmalarını detaylandırırken, Sağlık Daire Başkanlığı cenaze tespiti, lojistik destek ve salgın hastalıklara karşı alınan önlemler hakkında bilgi verdi.
Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Emine Atmaca ise öğrencilere yönelik online eğitim programları ve sosyal faaliyetlerle ilgili yapılan çalışmaları anlattı.
Hatay Büyükşehir Belediyesi’nin deprem sonrası hızla sahaya inerek birçok alanda hizmet vermeye devam ettiği ve şehirdeki ihtiyaçlara cevap verme çabasını sürdürdüğü belirtilirken, belediye yetkilileri, gelecekte de benzer afet durumlarına karşı hazırlıklı olmak adına süregelen projeler ve iş birliklerinin devam edeceğini vurguladı.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER