Cuma, Mayıs 3, 2024
No menu items!
Ana SayfaHatay HaberHBB Başkanı Savaş:"Mühim olan yangın öncesi gerekli tedbirlerin alınması için gerekenlerin yapılmasıdır

HBB Başkanı Savaş:”Mühim olan yangın öncesi gerekli tedbirlerin alınması için gerekenlerin yapılmasıdır

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, HRT Akdeniz ekranlarında yayınlanan Yeni Bir Gün programının canlı yayın konuğu oldu.

Bu yangınlar kasıtlı çıkarılıyor. Hatay halkını birbirine düşürmek ve ülkemizi karıştırmak için çıkartılıyor

 

Kısa süre zarfında kentte üst üste çıkan yangınlar ve terör saldırısı girişimi hakkında düşüncelerini paylaşan Başkan Savaş, “Birliğimize kast edenlere karşı büyük bir imtihandan geçiyoruz. Bu yangınlar kasıtlı çıkarılıyor. Hatay halkını birbirine düşürmek ve ülkemizi karıştırmak için çıkartılıyor. Devletimiz birçok alanda gücüne güç katmak için mücadele ediyor ve buna izin vermek istemeyenler taşeronları aracılığıyla eyleme geçiyor. Biz de tüm bileşenlerimizle bu bilinçle buna karşı çıkmalıyız. Bize düşen en önemli görev homojen yapımızı korumak ve öz değerlerimize sıkı sıkıya sarılmak” diyerek kenetlenme çağrısında bulundu.

Vatandaşlık görevimizi yerine getirmeye devam edeceğiz”

 

Orta Doğu’da, Akdeniz’de ve Azerbaycan’da yaşananların bütünün parçası olduğunu ve hepsinin birbiriyle bağlı olduğunu düşündüğünü belirten Başkan Savaş, “Biz burada tüm renklerimizle bugüne kadar nasıl yaşadıysak bugünden sonra da aynı şevkle yaşayacağız. Şehrimiz jeopolitik konumu dolayısıyla çok önemli bir bölgede. Yaşananlara karşı öfke ve kin yerine sağduyu ve sevgiyle yaşamaya devam edeceğiz. Yönümüz Ankara olmaya devam edecek. Vatandaşlık görevimizi yerine getirmeye devam edeceğiz” diyerek tüm hemşehrilerini bilinçli ve duyarlı davranmaya davet etti.

 

İskenderun’daki yangına 105 aracımızla müdahale ettik

Lütfü Savaş, olası yangınlara karşı Hatay Büyükşehir Belediyesinin aldığı önlemleri konukları ve izleyicilerle paylaştı. Köylerde ‘Gönüllü İtfaiyecilik’ projesini hayata geçirdiklerini ve 7 köye arazöz aldıklarını belirten Başkan Savaş, “Ormanlık alanlara yakın köylerimizde yeni bir projeyi hayata geçiriyoruz. 7 köy ve her köyden 3 kişi olası yangına karşı biz yetişmeden müdahale edecek. Ekiplerimiz en uzak noktaya bile 20 dakikada yetişiyor. Tüm birimlerimizle yangın bölgesinde oluyoruz. İskenderun’daki yangına 105 aracımızla müdahale ettik. Araç girmeyen bölgelere de hızlı müdahale sistemi kuruyoruz” dedi.

Mühim olan yangın öncesi gerekli tedbirlerin alınması için gerekenlerin yapılmasıdır

 

 

İskenderun’un büyük badire atlattığını ve yangının NATO üssüne sıçraması durumunda çok büyük kayıpların yaşanacağını belirten Başkan Savaş, “Yetkililerin yangın sırasında veya sonrasında bölgeye gelip vatandaşların acısını paylaşması önemli ama yeterli değil.” dedi.

Lütfü Savaş, Hatay Büyükşehir Belediyesinin kırsal kalkınma projesine de açıklık getirdi. Başkan Savaş, proje ile kırsal bölgede yaşayan vatandaşların kendi bölgesinde kalarak ekonomik gelirlerine kendi topraklarında katkı sağlamasını amaçladıklarını belirtti.

Ankara’nın elini uzatması gerekir”

Yangın sonrasında zeytinliklerini kaybeden vatandaşlar için destek vermeye hazır olduklarını belirten Başkan Savaş, “Valiliğimiz hasar tespiti yaptıktan sonra biz de kendi imkânlarımızla gerekli tespiti yapacağız. Hem iş insanlarımız hem de belediyemizin destekleriyle yaraları beraber saracağız. Zeytinliklerini kaybeden hemşehrilerimize destek vereceğiz. Köklü destekler için Ankara’nın elini uzatması gerekir” açıklamalarında bulundu.

 “teşvikten yararlanacak olan sadece madenciler.

Hatay’ın beşinci teşvik bölgesine alınması ile ilgili önemli açıklamada bulunan Başkan Savaş, “Maden ocağı olan bölgelere toplamda altı ilçeye teşvik verildi. Diğer bölgeler atıl bırakıldı. Bunun nedenini sorgulamak lazım. Kırsal bölgelere bir teşvik olmuyor. Bu teşvikten yararlanacak olan sadece madenciler. Bunun için kamuoyunu aydınlatacak bir açıklama yapılması lazım” dedi.

Bu arkadaşımız tweet atacağına Samandağ’daki yangına neden ilk gün değil ikinci gün müdahale edildi onu açıklasın

 

AKP Hatay Milletvekili Abdulkadir Özel’in eleştirilerine de yanıt veren Başkan Savaş, “Keşke 18 yıldır Türkiye Cumhuriyeti’nin bütün kaynaklarını kullanan iktidar partisi yetkilileri Hatay’ın köylerindeki yolları yapsaydı. Sadece 2 tane arıtma tesisinin olduğu şehrimize arıtma tesisi yapsalardı. Orman yollarını yapmayalım diye ‘Bu CHP belediyesi, bunun işi yapılmasın’ diyen vekiller var. Bu arkadaşımız tweet atacağına Samandağ’daki yangına neden ilk gün değil ikinci gün müdahale edildi onu açıklasın. Bugün doları, ekonomiyi konuşmayan arkadaşlarımız tweet atarak gündem yaratmaya çalışıyor” dedi.

 

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER