Perşembe, Mart 28, 2024
No menu items!
Ana SayfaHatay HaberHBB Başkanı Savaş:Türkiye Ve Hatay’ı Tanıtarak Spor Aracılığıyla Gönül Bağı Kuruyoruz”

HBB Başkanı Savaş:Türkiye Ve Hatay’ı Tanıtarak Spor Aracılığıyla Gönül Bağı Kuruyoruz”

 

 Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Playspor Digital TV’nin canlı yayın konuğu oldu.

Hatay’a kazandırdığı dev spor kompleksi ile ilgili önemli açıklamalarda bulunan Başkan Savaş, “ Ben siyasetçi değil bilim insanıyım. Akademisyenim ama insanları çok seviyorum. Sevdiğim için de birileri bizi siyasetin içine çekti ama biz bulunduğumuz yerde hiperaktif insanız. İşimizi yaparken de gençlerimizi kötü alışkanlıklardan kurtarmak ve onların memleketimize faydalı olmaları için güzel bir spor kompleksi yaptık. Burada 23 branş aynı anda çalışabiliyor. Satrançtan tenis kortuna kadar hepsi burada var” dedi.

 

Türkiye Ve Hatay’ı Tanıtarak Spor Aracılığıyla Gönül Bağı Kuruyoruz”

“AYNI AZİMLE FENERBAHÇE’YE KARŞI HAZIRLIKLARIMIZI YAPIYORUZ”

Hatayspor’a vermiş olduğu destekleri ve Hatayspor’un elde ettiği başarılara değinen Başkan Savaş,” Ben 11 buçuk yıldır belediye başkanıyım ama futbola hep destek oldum. Takımın büyük maddi sıkıntıları ve borçları vardı. Takım 3. Lig’e düşerken ekonomik olarak iflas edince, arkadaşları toparladım ve borçlarını temizledik. 1. Lig’e çıktığımız ilk yıl Play-Off’ta finalde komşumuz Gaziantep’e 5-4 yenildik. Tabi ki geldiğimiz günden itibaren çalıştık ve takımı bozmadık. Bu işler tesadüf olmuyor. Bu sene de sloganımız  ‘Süper Lig’e renk katmaya geliyoruz’ du. Fair Play konusunda da elimizden geleni yapıp özellikle kulüpler, federasyon ve hakemler arasındaki kaygı ortamını yumuşatma adına da elimizden geleni yapacağız dedik. Öyle başladık. Ben şuan da onursal başkanım ama takımın her şeyi ile ilgileniyorum. Takımın her şeyine bilgi olarak hakimim. Ve arkadaşlarımızın hepsine ricam yöneticilere, antrenörlere, futbolculara, federasyona,  hakemlere ve diğer takımlar hakkında kötü bir kelime konuşmasın. Biz Hatay’ın birikimini Türkiye ile paylaşmak istiyoruz. Bugüne kadar arkadaşlarımızla onu yaptık . Biz yazın çok çalıştık. Bizim istediğimiz futbolcuları aldık. Bize getirilen, dayatılan veya ısrar edilen futbolcuları değil teknik ekibin tek tek defalarca maçlarını izlediği futbolcuları aldık. Her mevki için çok özel insanlar seçtik. Hem kişiliği hem de futbol mentalitesi ve bundan önceki kariyerimize uygun insanlar seçerek mütevazi bir takım kurduk. Geçmişteki arkadaşlarımızın da %75’ini zaten takımda bırakmıştık. Yeni gelenler uyumlu bir şekilde eskiler ile kaynaştı. Ben bilim insanıyım. Bilime inandığım için bilimsel çalışan arkadaşlar ile takımı kurduk. Ortak akılla takımı oluşturduk ve ortak akılla takımı götürüyoruz. Hiçbir şey tesadüf değil. Maçtan önce maçın nasıl geçeceğini biliyorduk. Başakşehir de Türkiye’nin büyük bir takımı ve şampiyonu. Biz takdir ediyoruz. Biz şampiyonduk Başakşehir de şampiyondu. Lig yeni başlıyordu. Karşılaşmada biz yendik. Biz kora kor mücadele ettik. Rakibimizle mücadelemizi yaparken bir tane de yüzde yüz pozisyon vermedik. Sonuç itibari ile ilk hafta Süper Lig şampiyonunu yenmenin onurunu taşıyoruz. Ama lig daha yeni başlıyor. Aynı azimle Fenerbahçe’ye karşı hazırlıklarımızı yapıyoruz” dedi.

“BUNDAN SONRAKİ MAÇLARIMIZ İÇİN SAHAMIZ HAZIR”

Hatay’da maçların ne zaman oynanacağı konusunda sorulan soruları yanıtlayan Başkan Savaş, “ Biz pazartesi akşamı ışıklarımızı yaktık. Jenaratörlerimizi de koymuştuk. Her şeyimiz hemen hemen tamamdı. Bizim sahamız maça hazırdı. Tabi ki federasyonun belli kuralları vardır bu konuda federasyon hakkında yanlış bir şey kullanmak istemem. Bundan sonraki maçlarımız için sahamız hazır. Biz kendi şehrimizde oynamak istiyoruz. 300 bin liraya yakın bir masrafımız oldu. Burada da olsa orada da olsa maçımızı oynadık. Biz yeni çıkmış bir takım olarak kurallara uyarız. Sahamız şuanda hazır. Eski stadımızı ışıklandırdık revize ettik. Federasyonumuzun ifade ettiği beklentilerin hepsini gidermiş bulunmaktayız. Bugün veya yarın federasyon temsilcileri gelip bakacaklar. Kasımpaşa maçını burada oynayacağımızı düşünüyoruz. Kendi şehrimizde kendi sahamızda oynamayı isterdik” ifadelerini kullandı.

Başkan Savaş, “ Yeni stad bitti. Spor Bakanlığı bir stad yaptı teşekkür ediyoruz sayın bakanımıza. Stadın çimleri Cuma günü ekilecek. %5’i sentetik %95’i doğal çimleri birleştirildiği bir stad oldu. Stadımız 25 bin kişilik. İnşallah Kasım ortası gibi açılır. Kasım ayı ortasından itibaren kendi açılan stadımızda oynama şansımız olur. O zamana kadar eski stadımızı revize ettik maçlarımızı orada oynamaya devam edeceğiz” dedi.

“HATAYSPOR VE FENARBAHÇE’YE BAŞARILAR DİLERİM”

Başkan Savaş, “ Ben Fenerbahçe kongre üyesiyim. Hatay’ın belediye başkanı olarak tabi ki önce Hataysporluyum. Küçüklüğümüzden beri Hatayspor Süper Lig’ de olmadığından dolayı Fenerbahçeliyiz. Ali Bey ile de geçmişten gelen bir dostluğumuz var. Tabi ki dostluklar çok güzel. Ama ben Hatayspor’un onursal başkanıyım. Öncelik olarak tercihim Hatay. Bu maçta iki kardeş kulüp olarak güzel bir maç yaparız. Hatayspor ve Fenerbahçe’ye başarılar dilerim” dedi.

“TÜRKİYE VE HATAY’I TANITARAK SPOR ARACILIĞIYLA GÖNÜL BAĞI KURUYORUZ”

Başkan Savaş, “ Ben ortaokuldan lise son sınıfa kadar güreş yaptım. 23 defa serbest güreşte Hatay şampiyonluğum var. Biz on yıldır Hatay’da aba güreşi dünya kupası yapıyoruz. 2500 kişi kapasiteli mersah alanı yaptık ve dünyanın her bölgesinden insanlar şehrimize gelerek burada güreşiyorlar. Türkiye şampiyonası yapıp milli takımımı oluşturuyor ve güreşçilerimiz gelen misafirler güreşçiler ile güreşiyorlar. Herkesin kupası madalyası ve altınlarını veriyoruz. Türkiye ve Hatay’ı tanıtarak spor aracılığıyla gönül bağı kuruyoruz. Sadece futbola değil ata sporumuza da elimizden gelen desteği veriyoruz” ifadelerini kullandı.

 

 

 

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER