Salı, Mayıs 21, 2024
No menu items!
Ana SayfaGenelHBB ÇEVRE KORUMA VE KONTROL DAİRESİ BAŞKANLIĞINA PLAKET

HBB ÇEVRE KORUMA VE KONTROL DAİRESİ BAŞKANLIĞINA PLAKET


Hatay Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı farklı projeler ve çalışmalarla halkın sağlığını korumaya ve çevreye yatırım yapmaya devam ediyor.
Gerçekleştirilen birçok proje ve rutin şekilde devam eden temizlik çalışmalarının ardından Hatay’ın 15 ilçesinde atık pil toplanmasına destek verip koordine eden Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı’na çabalarından dolayı Taşınabilir Atık Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği(TAP) tarafından plaket sunuldu.
DOLĞUN: ATIK PİL TOPLAMA KAMPANYALARI İLE ÖĞRENCİLERE ÇEVRE KORUMA BİLİNCİ AŞILADIK
Hatay Büyükşehir Belediyesi adına takdim edilen plaketi kabul eden Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Ahmet Dolğun; “ Büyükşehir Belediyesinin kuruluşunun ardından geçen üç yıl içinde doğaya ve çevreye zamanla çözünerek büyük zararlar veren atık pillerin toplanması için HBB Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı, Taşınabilir Atık Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği(TAP) ve İlçe Belediyeleri ile koordinasyon içinde 2015 yılında 2.687 kg, 2016 yılında 3.101 kg, 2017 yılında ise 4.719 kg ömrünü tamamlamış atık pil toplandı. İlçelerimizde bulunan bazı okullarda düzenlediğimiz atık pil toplama kampanyaları ile hem atık pil toplamayı hem öğrencilerimize çevre koruma bilinci aşılamayı hedefledik. Önümüzde ki yıllarda da Hatay genelinde devam edecek olan atık pil toplama kampanyası dâhilinde vatandaşlarımız, ömrünü tamamlamış atık pilleri çevreyi korumak adına çöp kutularına değil muhtarlıklar, kamu kurumları ve belirli noktalarda bulunan ‘Atık Pil Toplama Kutularına’ atmaları gerekmektedir” açıklamasında bulundu.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER