Pazar, Mayıs 19, 2024
No menu items!
Ana SayfaHatayHBB'den Hayvan Barınakları İddialarına Yanıt!

HBB’den Hayvan Barınakları İddialarına Yanıt!

Hatay Büyükşehir Belediyesi, sosyal medyada yer alan bazı görüntüler ve iddialarla ilgili olarak, barınaktaki tüm hayvanların bakımlarının kurallara uygun şekilde yapılmadığını kaydetti ve bunun, incelemeye gelen resmi kurul yöneticileriyle gözlemlenerek tutanağa geçirildiğini duyurdu. Hatay Büyükşehir Belediyesi’nin açıklaması şöyle:

“Yaralı ve hasta sokak hayvanlarının tedavi edildiği, sahiplendirildiği barınağımızla ilgili yeni görüntüler olduğu iddia edilen, çok rahatsız edici bir video sosyal medyada paylaşılmıştır. Derhal soruşturma açılmış, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü yetkililerinin de katılımıyla dün gece tutanak altına alınan soruşturmada, barınaktaki tüm hayvanların kurallara uygun şekilde bakımının yapıldığı tespit edilmiştir.

Soruşturma devam etmekle birlikte, ne kadar kurgulu ve anlaşılmaz biçimde kötülük yapan kişilerle karşı karşıya olursak olalım, tüm canlıların sağlıklı yaşam hakkına müdahale konusunda müsamaha göstermemiz söz konusu değildir. Hatay Büyükşehir Belediyesi ailesi olarak, sokakta yaşayan canlılar için yepyeni projeleri açıklayacağımızı daha birkaç gün önce ilan etmişken ve barınakta görevli bazı personeller, sorumluluklarını yerine getirmediği için, ihmali olduğu için aylar öncesinde görevinden men edilmişken, kamuoyunu yanıltmaya dönük paylaşımlar yapılması ne yazık ki art niyetten başka bir şey değildir. Hayvanlar, bizim can dostlarımızdır. Barınağımız, 24 saat herkesin denetimine açıktır.”

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER