Pazartesi, Mayıs 20, 2024
No menu items!
Ana SayfaHatayHBB'nin Asi Nehri İçin Kaynak Arayışı Olumlu Sonuçlandı.

HBB’nin Asi Nehri İçin Kaynak Arayışı Olumlu Sonuçlandı.

Su sümbülleri başta olmak üzere Asi Nehrinde oluşan veya oluşabilecek diğer atıkları belli bir noktada tutarak denize ulaşmalarını engellemek üzere harekete geçen Hatay Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığının kaynak arayışı olumlu sonuçlandı.

Birleşmiş Milletler ile Japon Hükümetinin ortak hibe çağrısına yapılan başvurunun olumlu sonuçlanmasını değerlendiren vatandaşlar, Asi Nehrinin bu proje ile yeniden hayat bulacağına inandıklarını söylediler.

Gazetemiz Yazarı Ali Yolcu’nun edindiği bilgilere; proje kapsamında deniz ekosisteminin korunması ve iyileştirilmesi amacı ile Asi Nehrinden denize atıkların ulaşmasını engelleyen sistemler kurulacak ve izleme sistemleri yardımıyla kirliliğin boyutları tespit edilecek.

HBB Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığının başvurusu sonrasında Birleşmiş Milletler ile Japon Hükümetinin ‘İklim Eylemi için entegre atık ve ekosistem yönetimi’ projesine ayıracağı kaynağın 10 milyon lirayı aşması bekleniyor.

Daha temiz ve daha yaşanabilir bir kent sloganıyla yola çıkan HBB Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığına teşekkür eden vatandaşlar, bu vesile ile çevrenin korunması için önemli bir adım daha atılmış olacağını söylediler.

15 Nisan itibariyle start alan projenin kısa bir çalışma döneminden sonra bitirilerek faaliyete geçeceği öğrenildi.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER