Pazar, Mayıs 19, 2024
No menu items!
Ana SayfaSamandağHDP Haklarına Gasp Ediliyor!

HDP Haklarına Gasp Ediliyor!

Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) kapatılması istemiyle açılan davada, Partinin Hazine yardımı bulunan hesaplarına tedbiren bloke konulması yönündeki Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı talebini kabul eden Anayasa Mahkemesi (AYM) kararı, tepkileri de beraberinde getirdi. 7 muhalif oya karşılık 8 oyla alınan karar için bir paylaşım yapan, Hatay kadın siyasetinin TBMM’deki önemli ve güçlü ismi, HDP Milletvekili Tülay Hatimoğulları, “Halkların iradesine, seçme ve seçilme haklarına, Partimiz HDP’ye oy verenlerin vergilerine, haklarımıza gasp var” dedi.

Konuya ilişkin sosyal medya paylaşımında, “Adil, demokratik bir seçim sürecini engellemeye, seçmen iradesini yok saymaya dönük olan bu karar, iktidarın kaybetmesine de bizim daha büyük kazanmamıza da engel olamaz!” tespitinde duran Hatimoğulları, yapılanın bir hak gaspı olduğunun altını çizdi.

DW Türkçe’nin edindiği bilgilere göre, karara; Anayasa Mahkemesi Başkanı Zühtü Arslan, Başkan Vekili Hasan Tahsin Gökcan, üyeler Selahattin Menteş, Engin Yıldırım, Yusuf Şevki Hakyemez, Yıldız Seferinoğlu, Emin Kuz muhalefet etti. Geçici tedbir kararının altında imzası olan üyeler ise Başkanvekili Kadir Özkaya, üyeler İrfan Fidan, Kenan Yaşar, Muhterem İnce, Basri Bağcı, Rıdvan Güleç, Recai Akyel, Muammer Topal oldu.

-YARDIM!-

TBMM’de kabul edilen Bütçe Kanunu kapsamında, HDP’ye 2023 yılı için toplam 539 Milyon TL Hazine yardımı yapılması kararlaştırılmıştı.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER