Pazar, Mayıs 19, 2024
No menu items!
Ana SayfaHatay HaberHDP Hatay'dan Kayyum Atanan Belediyelere Yönelik Açıklama: İktidar Hedef Şaşırttı

HDP Hatay’dan Kayyum Atanan Belediyelere Yönelik Açıklama: İktidar Hedef Şaşırttı

HDP Hatay İl Eş Başkanları, Aysel Eşiyok ve Kerem Nalbant, bu sabah güne İç işleri bakanının ,Batman ,Silvan , Ergani ve Lice belediyelerine atadığı kayyum haberi ile uyandıklarına dikkat çekerek konuya ilişkin basın açıklamasında bulundu.

HDP Hatay’dan Kayyum Atanan Belediye Açıklaması: İktidar Hedef Şaşırttı

HDP Hatay İl Eş Başkanları, “Tüm dünyayı kasıp kavuran korona (COVIT-19) virüsü ile dünya bir seferberlik ruhuyla mücadele etmeye çalışırken, Türkiye ‘de saray iktidarı hedef şaşırtarak HDP li seçilmiş belediye eş başkanları ve meclis üyeleri ile uğraşmayı tercih etmiş.

Hatay HDP il örgütü olarak sizlere soruyoruz : Ülkemizin geldiği böylesi zor bir sürecin üstesinden gelebilmek için , dayanışma ruhunu ön plana çıkartıp meseleye partiler üstü yaklaşıp korona belası ile hep beraber mücadele etmemiz gerekirken sizin bu HDP li belediyelere olan öfkenizi ve kininizi anlamış değiliz. 18 yılı aşkın iktidarınız boyunca ülkeyi getirdiğiniz bu karanlık duruma yer yüzünde bir tek HDP li kalıncaya dek itiraz etmeye devam edecektir. Unutmalısınız ki bizlerin mazbatalarını veren sizler değilsiniz. Bizlere mazbatalarımızı veren halklarımızdır. Mazbatalarımızı da bizlerden alacak halklarımızdır.

“Kayyumlarınızla Meşru Olamayacaksınız”

Kayyumun kayyumunu da atasanız, kayyumlarınız la meşru olamayacaksınız. Türkiye halklarının gözünde de, demokrasiyi katleden, gaspçı zihniyetiz ile bir kez daha tescillenmiş olacaksınız.
Bizler, sizleri iyi tanıyoruz; Yangından mal kaçırırcasına atadığınız bu kayyumlar üzerinden korona virüsü ile mücadeledeki beceriksizliğinizi örtmeye yönelik olduğunu çok iyi biliyoruz. Ama böylesi bir telaş la bunu başaramayacağınızı tarih görecek ve yargılayacaktır” sözlerine yer verdi.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER