Salı, Mayıs 14, 2024
No menu items!
Ana SayfaGenelHDP İLÇE BAŞKANI SALMANOĞLU: “ACİL YAS İLAN EDİLMELİDİR”

HDP İLÇE BAŞKANI SALMANOĞLU: “ACİL YAS İLAN EDİLMELİDİR”

Hatay’ın İskenderun İlçesinde Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde gerçekleşen terör katliamını protesto eden HDP’liler 5 dakikalık oturma eylemi yaptılar. 

Halkların Demokratik Partisi (HDP) İskenderun İlçe Başkanlığı, Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde gerçekleşen terör katliamını protesto etmek için eylem yaptı.İlçe belediyesi sosyal tesisleri önünde gerçekleşen ve yaklaşık 50 kişinin katıldığı eylemde HDP İlçe Başkanı Temim Salmanoğlu, basın açıklaması yaptı. Dayanışma çağrısında bulunup Türkiye’de acilen yas ilan edilmesi gerektiğini söyleyen Salmanoğlu; “Suruç’ta meydana gelen insanlık dışı, alçakça saldırıyı lanetliyoruz. Suruç’ta bugün insanlık onurunu yitirmiş, barbarlık ve tecavüz ordusunun neler yapabileceğine tanıklık ediyoruz. Özellikle rojava yıldönümünün hemen sonrasında ve Kobani ile dayanışmak için yola çıkmış Türkiye’li devrimcilerin hedef alınması, Kobani etrafındaki enternasyonal dayanışmanın kırılması çabasıdır. Bu halklarımıza, Kobani etrafındaki devrimci dayanışma ruhuyla kenetlenen yiğit insanlara, bu dayanışmadan vazgeçin mesajıdır. Devlet acilen Türkiye’de yas ilan etmelidir” dedi.
Sone eren konuşmanın ardından “Suruç şehitleri ölümsüzdür” sloganları atan kalabalık daha sonra 5 dakikalık oturma eylemi yaptı.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER