Cumartesi, Mayıs 4, 2024
No menu items!
Ana Sayfaİskenderun HaberHDP İskenderun Eş Başkanı Hülya Ateş Tahliye Oldu

HDP İskenderun Eş Başkanı Hülya Ateş Tahliye Oldu

HDP İskenderun İlçe Eşbaşkanı Hülya Ateş, Hatay 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi‘nde görülen ilk duruşmasına tutuklu bulunduğu Kayseri Bünyan Kadın Kapalı Cezaevi‘nden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katılırken, 2 yıl bir ay hapis cezası verilerek tahliye edildi.

HDP İskenderun Eş Başkanı Hülya Ateş Tahliye Oldu

Hülya Ateş Neden Tutuklanmıştı

HDP İskenderun İlçe Eşbaşkanı Hülya Ateş, savaş karşıtı sosyal medya paylaşımları gerekçe gösterilerek tutuklanmıştı. Hülya Ateş hakkında “örgüt propagandası yapmak ve halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik” iddialarıyla dava açılmış ve davanın ilk duruşması Hatay 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

Mehtap Sert: “Hülya Ateş Siyasetçinin Yanı Sıra Bir Kadındır”

Avukatı Mehtap Sert, Hülya Ateş’in bir siyasetçi olmasının yanı sıra bir kadın ve sağlık emekçisi olduğunu hatırlattı. Sosyal medya paylaşımlarının suç unsuru taşımadığını ve barış talebini dile getirerek isnat edilen suçlamaları reddetti ve beraat talebinde bulundu.

HDP İskenderun Eş Başkanı Hülya Ateş Tahliye Oldu

Savunmalar sonrası esasa dair mütalaasını sunan savcı, Ateş’in “örgüt propagandası yapmak” suçundan beraat edilmesine, “Halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme” iddiasıyla cezalandırılmasını istedi. Mahkeme heyati, savcının talebini kabul ederek, Ateş’in “örgüt propagandası yapmak” suçundan beraatine, ‘Halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme’ suçlamasına ise 2 yıl bir ay hapis cezası vererek, tahliyesine karar verdi.

Diğer güncel İskenderun haberleri için: İskenderun Haber
Diğer güncel Hatay haberleri için: Hatay Haber

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER