Perşembe, Mayıs 9, 2024
No menu items!
Ana SayfaGenelHDP: Organize saldırılar bizi yıldırmaz

HDP: Organize saldırılar bizi yıldırmaz

Halkların Demokratik Partisi Hatay İl Eş Başkanlığı adına yapılan açıklamada, ülke genelinde birkaç gün önce yaşanan, Parti binalarına ve Kürt kökenli yurttaşlara yönelik saldırıların kendilerini yıldırmayacağı savunuldu.
Parti İl Binası’nda toplanan bir grup Partili önünde açıklamayı okuyan, İl Eş Başkanı Hülya Kadi, Sivas olaylarını hatırlatarak, Madımak’ı yakan zihniyetin birileri tarafından hortlatılmaya çalışıldığını savundu. Kadi; sivil ölümlere ve katliamlara karşı çıkanın, tezkereye HAYIR diyenin, ancak saldırılara uğrayanların yine kendileri olduğunu belirtirken, İlçe Binalarına yönelik Antakya’daki bir gelişmeyi şöyle anlattı:

“Defne Uğur Mumcu bulvarındaki ilçe binamızın civarında motosikletlerle slogan atarak, esnafa ‘dükkanlarınızı kapatın, tekrar geleceğiz’ diyerek tehditler savuranlara güvenlik güçleri müdahale etmedi.”
Ülke geneline saldırılara uğradıklarını hatırlatan HDP il Eş Başkanı Hülya Kadi, şöyle devam etti:
“Kürdistan’da, Kürt halkına dönük yaptığınız katliam girişiminiz de, batıda, binalarımıza ve Kürt halkına dönük organize saldırılarınız da bizleri yıldırmanıza yetmeyecek. Bizi savaşın tarafı yapmanıza izin vermeyeceğiz. HDP, kurulduğu günden beri bütün ezilenlerin sesi olmuş, emperyalizme gericiliğe, faşizme karşı mücadelesini sürdürmüştür. Bundan sonra da sürdürecektir.”
HDP İl Eş Başkanı Kadi, açıklamasın son bölümünde de şunları söyledi:
“Ülkemizdeki bu savaşta yitirdiğimiz, sivil de asker de, bu yoksul halkın çocuklarıdır. Biz, ezilen halklar, bu savaşa karşı barışı savunarak, sarayın kurbanı olmayacağımız göstermeliyiz. Ayrıca bütün demokratik kitle örgütlerini, halkımızı, Parti binalarımıza yapılan saldırılara karşı yanımızda olmaya ve faşizme karşı tek yürek tek ses olmaya çağırıyoruz.”

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER