Perşembe, Mayıs 2, 2024
No menu items!
Ana SayfaHatay HaberHDP’den “Ğadir Hum” Mesajı

HDP’den “Ğadir Hum” Mesajı

HDP Hatay İl Eşbaşkanları, ortak mesajla, Ğadir Hum Bayramı’nı kutladı. HDP İl Eşbaşkanları Aysel Eşiyok ile Kerem Nalbant ortak mesajı şöyle:


“Ğadir Hum Bayramı; Başta ilimiz Hatay olmak üzere, Adana, Mersin ve dünyanın dört bir yanında yaşamakta olan Arap Alevi halkının en kutsal bayramıdır. Arap Alevi inancına göre, bugün, Hz. Muhammed’in, ‘Ne başkasına zulmedin ne de zulüm görün. Ey Müslümanlar! Her birinizin kanı ve malı diğerine haramdır’ sözlerinin de içinde yer aldığı ve Ğadir Hum’da yaptığı konuşması ile yerine kimin halife olması gerektiğini duyurduğu günü bayram olarak kutlayan Arap Alevilerinin bayramını kutlar, barışa, kardeşliğe ve adil bir düzenin kurulmasına vesile olmasını temenni ederiz.

Arap Alevileri, doğaları gereği, yaşadıkları her ülkede, kendileri dışında ki tüm halklar ve inançlarla, hep, barış, kardeşlik hoşgörü içinde yaşamayı ilke edinmiş olmalarına rağmen, dönem dönem iktidarlar tarafından soykırıma maruz kalmaktan kurtulamamışlardır.
Dünyanın farklı ülkelerinde sayıları binlerle ifade edilen halklar ve inançlar, tabi oldukları ülkeler tarafından anayasa ile hakları güvence altına alınırken, Türkiye de milyonları bulan Arap Alevilerinin ve diğer halkların alınmaması manidardır.


HDP Hatay İl Örgütü olarak, Türkiye’nin farklı kentlerinde yaşayan ve sayıları milyonlarla ifade edilen Arap Alevi halkının haklarının tanınmasını ve Ğadir Hum Bayramı’nın resmi tatil ilan edilmesini talep ediyoruz

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER