Cuma, Mayıs 3, 2024
No menu items!
Ana SayfaHatay HaberHDP'den Samandağ Belediyesi'ne Tepki: "Hangi Vicdana Sığar?"

HDP’den Samandağ Belediyesi’ne Tepki: “Hangi Vicdana Sığar?”

Samandağ Belediye başkanı Refik Eryılmaz‘ın 21 sözleşmeli personelin istihdamını sonlandırmasına Halkların Demokratik Partisi (HDP) Samandağ İlçe Eş başkanları da tepkisiz kalmadı. Halkların Demokratik Partisi (HDP) Samandağ İlçe Eş başkanları Sevgi Kurtdere Naim Özbek, Eryılmaz’ın 21 sözleşmeli personelin istihdamını sonlandırmasını kınadı.

HDP’den Samandağ Belediyesi’ne Tepki: “Hangi Vicdana Sığar?”

Geçtiğimiz günlerde Samandağ Belediye başkanı Refik Eryılmaz, 21 sözleşmeli personelin istihdamını sonlandıracağını ve söz konusu personellerin evine tebligat kağıdı yolladıklarını duyurmuştu. 31 Aralık 2019 tarihinden sonra Samandağ Belediyesi’nde istihdam eden 21 personelin işine son verilecek.

Emek Siyaset Malzemesi Yapılmamalı

Samandağ Belediye başkanı Refik Eryılmaz’ın 21 sözleşmeli personelin istihdamını sonlandırmasına ilişkin konuşan Halkların Demokratik Partisi (HDP) Samandağ İlçe Eş başkanları Sevgi Kurtdere Naim Özbek, “İşsizliğin en derin şekilde hissedildiği bu zamanlarda işçileri işten atmak, birçok insanı çocuklarıyla beraber açlığa mahkûm etmek demektir bu hangi vicdana sığar.

Emek hiçbir zaman siyaset malzemesi yapılmamalıdır. Siyasi hırslarla alınan kararlar emekçileri açlığa mahkûm ediyor. Bu işten çıkarmalar Samandağ da ki kardeşlik ve dayanışma ruhuna aykırıdır. HDP olarak biz her zaman emeğin en yüce değer olduğuna inanıyor ve bu yanlış karardan bir an öce dönülmesini, hiçbir emekçinin mağdur edilmemesini talep ediyoruz. Bizler tüm emekçilerin kadrolu, güvenceli bir şekilde istihdam edilmeleri gerektiğini savunuyoruz. Sözleşmeleri yenilenmeyerek işten çıkarılacak emekçilerin yanındayız. Daha büyük mağduriyet oluşmadan bu yanlış karardan dönülmelidir HDP olarak bunun takipçisi olacağımızı kamuoyu ile paylaşırız” sözlerine yer verdi.

Diğer güncel İskenderun haberleri için: İskenderun Haber
Diğer güncel Hatay haberleri için: Hatay Haber
Diğer güncel Samandağ haberleri için: Samandağ Haber

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER