Cumartesi, Eylül 21, 2024
No menu items!
Ana SayfaHatay HaberHDP'den Samandağ Mağdurları Sitemi: "Hiçbir Adım Atılmıyor"

HDP’den Samandağ Mağdurları Sitemi: “Hiçbir Adım Atılmıyor”

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Samandağ İlçe Eş Başkanları Sevgi Kurtdere Kimyon ve Naim Özbek, revizyon imar planından kaynaklı mağduriyetlere ilişkin açıklamada bulundu. Eş Başkanları söz konusu konuda hiçbir adım atılmadığını bildirdi.

HDP’den Samandağ Mağdurları Sitemi: “Hiçbir Adım Atılmıyor”

“Samandağ’da uzun zamandır gündem olan askıya çıkarılan revizyon imar planı hala gündem olmaya devam ediyor. Eski ve yeni yönetim arasında sürekli bu konu üzerinden açıklamalar ve karşılıklı suçlamalar yapılmasına rağmen revizyon imar planından kaynaklı mağduriyet yaşayan vatandaşların mağduriyetlerinin giderilmesi için hiçbir adım atılmıyor. Var olan yönetim icracı olduğundan kaynaklı bu mağduriyetlerin giderilerek sorunların çözülmesinden sorumludur.

Sorunların Çözümü için Adım Atın

“Buradan yetkililere sesleniyoruz onlar yaptı, bunlar yaptı ile vakit geçirmek yerine sorunların çözümü için bir adım atın. Yöneticiler bir icraat yaparken halkın can, mal güvenliği, huzuru ve yaşam kalitesini arttıracak adımlar atmalıdır onları mağdur edecek, yerinden yurdundan çıkaracak adımlar değil. Yöneticilerin halka karşı sorumluluğu vardır bu yüzden bu konu için adil bir çözüm üretilerek vatandaşların hakları teslim edilmelidir. Ayrıca bu revize imar planında Samandağ Ortodoks Kilisesi Vakfına ait ve mezarlık olarak kullanılan alan yeşil alan olarak gösterilmektedir. 1800lerden beri Hristiyan cemaatinin mezarlık olarak kullandığı tek alanı yeşil alan olarak göstermek eşit yurttaşlık ilkesine aykırıdır. Bütün dinlerin, bütün kültürlerin yüzyıllardır kardeşlik içinde yaşadığı Samandağ’da yöneticilerin mezarlık alanını yeşil alan olarak geçmesini engellememeleri bir ayıptır. Bu ayıp hepimizindir. Bir an önce bu sorun çözülmelidir. Revize imar planı ile çocuklarımızın ve geleceğimizin gasp edilmesine izin vermeyeceğiz”

Diğer güncel İskenderun haberleri için: İskenderun Haber
Diğer güncel Hatay haberleri için: Hatay Haber

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER