Pazartesi, Mayıs 13, 2024
No menu items!
Ana SayfaHatay HaberHDP'li Kadınlar Hatay'dan Türkiye'ye seslendiler

HDP’li Kadınlar Hatay’dan Türkiye’ye seslendiler

 

Türkiye’nin son Ermeni köyü olan Vakıflı’dan seslenen ve “Kadın yoksulluğu kampanyamızda, Hatay’dayız. Kadınların sesi olmaya çalışıyoruz” diyen HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, “Özgür bir yaşamın mücadelesini halklarla birlikte kazanacağız. Bu ülkeye barışı, AKP’ye rağmen getireceğiz. Bu ülkede tecridi de kaldıracağız, ölümleri de durduracağız, barışı da sağlayacağız” dedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Milletvekili,  Tülay Hatimoğulları’nın da aralarında olduğu kalabalık bir HDP heyeti Hatay’a geldi.
HDP’nin Hatay heyetinde; Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, Kadın Meclisi Sözcüsü Ayşe Acar Başaran, Milletvekilleri Tülay Hatimoğulları ve Fatma Kurtulan, Ekoloji Komisyonu Eş Sözcüsü Menekşe Kızıldere, Kadın Meclisi üyeleri Seher Kadiroğlu ve Mehtap Sert, SYKP Eş Genel Başkanı Canan Yüce ve Hatay İl Kadın Meclisi üyeleri yer aldı.

Heyet, “Kadınlar İçin Adalet” kampanyasının ikinci etabı olan “Kadın Yoksulluğuna Hayır” buluşmaları kapsamında, ilk olarak İskenderun ilçesinde  kadınlarla bir araya geldi.

“Yaşanan ekonomik krizden en fazla etkilenen kesimlerin başında kadınlar geliyor

HDP Kadın Meclisi Sözcüsü Ayşe Acar Başaran, “Yaşanan ekonomik krizden en fazla etkilenen kesimlerin başında kadınlar geliyor. Beş bölgede, ‘Kadın Yoksulluğuna Hayır’ buluşmalarımızı gerçekleştirdik. Bugün de Çukurova’daki üçüncü günümüz. Emekçi kadınlarla, emekleri görülmeyen kadınlarla buluştuk. Söz verdik, direnerek hep birlikte kazanacağımızın sözünü verdik. İnançlıyız. Kadın mücadelesiyle, kadınların birlikteliğiyle kazanacağız. Bugün Hatay’da bu buluşmayı gerçekleştiriyorsak, kadın mücadelemiz sayesindedir” dedi.

 

Kadına yönelik şiddete karşı var olma mücadelesi veriyoruz.

SYKP Eş Genel Başkanı Canan Yüce ise konuşmasında, “Biz kadınlar, yüzyıllardır ataerkil sisteme karşı mücadele ediyoruz. Bizim mücadelemiz zorlu, ama bizim de kararlılığımız var. Kadına yönelik şiddete karşı var olma mücadelesi veriyoruz. Her zaman görülmeyen bir emeğimiz var. Buna karşı da mücadele ediyoruz. İstanbul Sözleşmesi için mücadele ediyoruz” dedi.

Bu ülkede, adaletin kırıntılarının kalmadığı bir dönem yaşıyoruz

Kadınları selamlayarak konuşmasına başlayan Eş Genel Başkan Pervin Buldan da şunları söyledi:
“Burada olmak, gerçekten de onur verici. Hatay’da, sevgili canlarla buluşmanın onurunu yaşıyorum. Hatay  gibi, savaşların ve çatışmaların olmasını istemeyen, her zaman halkların ortak yaşamını savunan bir kentten Türkiye halklarına seslenmek onur verici.
Bu ülkede, adaletin kırıntılarının kalmadığı bir dönem yaşıyoruz. Bunun acısını, büyük bedeller ödeyerek sürdürüyoruz. Bizler, geçmişe bakıyoruz. Bu ülkede, büyük zulümlerin yaşandığına her zaman tanıklık ettik. Ama en büyük haksızlıkların yaşandığı AKP döneminin bedelini yaşıyoruz.
Hiçbir dönemde, bu kadar zulmün yaşandığına tanık olmadık. Cumhuriyetten beri bu ülkede faili meçhuller oldu, ama bu dönemde sadece Kürtlere zulüm yapılmıyor. Bu ülkede; AKP gibi düşünmeyene, adalet diyene, demokrasi savunana haksızlık var.
19 yıldır Kürdün de, Alevinin de, Arapların da, Ermenilerin de, kadınların da, her kesimin de AKP’ye itirazı var. Kimse, AKP’nin yönetiminden memnun değil. Hala bu ülkeyi yalanla yönetmeye çalışıyorlar. Ama biz, onların haksızlıklarına karşı çıkmaya devam edeceğiz. Bu, bizim görevimiz ve boynumuzun borcudur

Alevilerin de çok büyük sorunları var.

Kadın yoksulluğu kampanyamızda, Hatay’dayız. Kadınların sesi olmaya çalışıyoruz. Bugün, Alevi canlarımızla bir aradayız. Biliyoruz ki, Alevilerin de çok büyük sorunları var. Kendi inançlarının gereklerini özgürce yerine getiremeyen Alevi canlarımızın sorunlarını dile getirmek sorumluluğumuzdur.
HDP demek, geleceğe dönük ortak yaşamı birlikte kurmak demek. Komşu ülkelerimizde de çatışma istemiyoruz. Suriye sınırında bu mesajı vermenin önemli olduğunu düşünüyorum. Özgür bir yaşamın mücadelesini halklarla birlikte kazanacağız. Bu ülkeye barışı, AKP’ye rağmen getireceğiz. Bu ülkede tecridi de kaldıracağız ölümler durduracağız, barışı sağlayacağız.

 

“Alevilerin, Ermenilerin, Kürtlerin kaderleri aynı.

Heyet, daha sonra, Samandağ’da Hz. Hızır makamını, ardından da Türkiye’nin son Ermeni köyü olan Vakıflı’da bulunan Surp Asdvadzadzin Kilisesi’ni ziyaret etti. Kilise yetkilileri ile görüşen heyet, mum yakarak dua etti. Burada kısa bir konuşma yapan Buldan, HDP’nin, bu ülkede yok sayılan tüm öteki kimlik ve inançların Partisi olduğunu belirterek, “Alevilerin, Ermenilerin, Kürtlerin kaderleri aynı. Ancak ortak mücadeleyle, birlikte başarmanın yollarını bulmalıyız” dedi

Daha sonra, Vakıflı Kadın Kooperatifi’nde çalışan kadınları ziyaret eden Buldan ve beraberindeki heyet, kadınların neler yaptığını sorarak, yaşadıkları zorlukları dinledi.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER