Salı, Nisan 30, 2024
No menu items!
Ana SayfaHatayHekim intiharları Meclis Gündemine Taşındı

Hekim intiharları Meclis Gündemine Taşındı

CHP Hatay Milletvekili Nermin Yıldırım Kara, Türk sağlık sisteminde yaşanan sorunlara dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Kara, son zamanlarda artan hekim intiharlarına ilişkin Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya bir dizi soru yöneltti.


Sağlık Bakanı’na Yöneltilen Sorular
Milletvekili Kara, yaptığı açıklamada, 2023 yılının ilk 10 ayında yurtdışında çalışmak için “iyi hal belgesi” talebinde bulunan hekim sayısındaki artışa vurgu yaparak, bu durumu hekimlerin yaşam şartlarındaki olumsuz değişikliklere bağladı. Hekimlerin uzun nöbetler, ağır mesailer, yüksek iş yükü, mobbing ve şiddet gibi faktörler nedeniyle tükenmişlik içine girdiğini belirten Milletvekili, Sağlık Bakanı’na şu soruları yöneltti:

Adalet ve Kalkınma Partisi iktidarları boyunca kaç hekim, kaç sağlık çalışanı ve kaç tıp öğrencisi intihar etmiştir?
-Hekimleri intihara yönlendiren risk faktörleri tanımlanmış ve sınıflandırılmış mıdır?
-Her gün artan hekim intiharlarını engellemek için Bakanlık bünyesinde bir çalışma komitesi oluşturmayı düşünüyor musunuz?
-Hekim intiharlarında tükenmişlik hissine neden olan çalışma ortamları, artan iş yükü ve ülke genelinde egemen olan hekimlere karşı şiddet dili ve eylemlerine dair bugüne kadar hangi somut adımları attınız?
-İleriye yönelik planlamalarınız nelerdir?
Hekimlerin Çığlığı Meclis Gündemine Taşındı
Milletvekili Nermin Yıldırım Kara, sağlık sektöründeki sorunlara yönelik çözüm bekleyen hekimlerin çığlığını Meclis gündemine taşıdı. Ayrıca, somut adımların kamuoyuyla paylaşılması gerektiğini vurgulayan Milletvekili, eğer somut bir planlama yoksa ivedilikle mecliste bir komisyon kurulması önerisinde bulundu

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER