Perşembe, Mayıs 2, 2024
No menu items!
Ana SayfaGenelHekimlerden 'Beyaz Yürüyüş'

Hekimlerden ‘Beyaz Yürüyüş’

İstanbul’dan Ankara’ya gelip, Türk Tabipleri Birliği’nin önünde yürüyüş düzenlemek isteyen Beyaz Yürüyüşçüler, polis tarafından engellendi. Tarafların görüşmeleri ardından, ekibin yürümesine izin verildi.

Türk Tabipleri Birliği’nin (TBB) öncülüğünde 23 Kasım’da, İstanbul’dan Ankara’ya yürüyüşe geçen doktorlar, Cuma günü akşam saatlerinde Ankara’ya ulaştı. 23 Kasım’da İstanbul’dan yola çıkan; 24 Kasım’da Kocaeli, 25 Kasım’da Bursa, 26 Kasım’da Eskişehir’de birer basın açıklaması yapan ve yaptıkları ziyaretlerde de taleplerini dile getiren hekimlerin yürüyüşü, Ankara’da ‘Beyaz Forum’ ile son buldu.

Forum öncesinde, Beyaz Yürüyüş’e katılan hekimler, Türk Tabipler Birliği Genel Merkezi önünde, farklı illerden gelen doktorlar tarafından karşılandı. Ankara’nın Çankaya ilçesinde bir araya gelen doktorlar, “Sağlıkta şiddet sona ersin” sloganları atarak, alanda basın açıklaması düzenledi. Hekimler adına konuşmayı, TTB Merkez Konsey Başkanı Şebnem Korur Fincancı yaptı. Açıklamada, “Emek de bizim, söz de bizim” mesajı verildi.

Salı günü İstanbul’da başlayıp Cumartesi günü Ankara’da sonlandırılan, doktorların Beyaz Yürüyüşü’ne, Hatay Tabip Odası Başkanı Dr. Sadık Nazik ile bazı yöneticiler ve hekimler de katılarak destek verdi.

Hatay Tabip Odası Başkanı Dr. Nazik, son gün şu paylaşımı yaptı:

“Bugün, günlerden Ankara. İstanbul’da ilk gün olduğu gibi, Ankara’da da bizi şiddetli yağmur karşıladı. Alana girerken, engellemelere rağmen direndik ve yürüyüş hakkımızdan vazgeçmedik. Haklı olan taleplerimizi haykırdık ve kararlıyız. Hakkımızı alana kadar; bu daha başlangıç, mücadeleye devam…”

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER