Pazar, Mayıs 19, 2024
No menu items!
Ana SayfaGenelHEPİMİZ MEHMETÇİĞİZ!

HEPİMİZ MEHMETÇİĞİZ!

30 Ağustos Zafer Bayramı Hatay’ın İskenderun ilçesinde eski Bit pazarında sağanak yağmura rağmen kutlandı.

Zafer Bayramı kutlamasına CHP, Vatan Partisi, ADD, TGB, Taşeron İşçileri Derneği, Eğitim İş ve muhtarlar katıldılar.
Zafer Bayramı kutlamasında Hepimiz Mehmetçiğiz, Kahrolsun ABD İşbirlikçi AKP, Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez, gibi sloganlar atıldı.
Kutlamada ADD ve TGB adına birer konuşma yapıldı.
ADD adına konuşma yapan İskenderun Şube başkanı Ali Kemal Özdemir, akan kanın durması ve barışın hemen sağlanması için birlikte hareket edilmesi gerektiğinin altını çizdi. Özdemir konuşmasının devamında “Biz bu gün 93 yıl önceki Başkomutanlık meydan savaşını kutlamaktayız. Bu büyük savaş Türk ordusunun ve Türk milletinindir. Bu büyük zafer hepimizin, ezilen milletlerindir. Onun için bu büyük zaferi kutluyoruz” dedi.
TGB adına konuşma yapan Mukkades Sama ise konuşmasında daha çok hüzünün ve acının olduğunu, şehitlerimizin geldiğini onun için bu büyük zaferi buruk kutlandığını ifade etti. “Çünkü, neşeli değiliz, kalleş saldırılarda onlarca Mehmetçiğimizi şehit verdik. Bu savaş AKP, PKK ortaklığında ve ABD güdümünde sürmektedir. Açılım diye, diye kanlı bir savaşın içine itildik. Bu savaş Mehmetçiğin ABD emperyalizmine karşı kıran, kırana sürdürdüğü bir savaştır. ABD’nin esturmanları hep bir ağızdan TSK’yi yıpratmaya, mücadele karatmaya çalışıldığını biliyoruz. Bu savaş ABD emperyalizmine ve yerli işbirlikçilerine karşı yapılan bir savaştır. Bunu açıkça belirtmek durumundayız.
Ergenekon, Balyoz, casusluk gibi düzmece kumpaslarla TSK’yi itibarsızlaştırmaya çalışan merkezler bu gün yine işbaşındadır.Ağızbirliği etmişcesine TSK’yi ve verdiği mücadeleyi karalamaya çalışıyorlar.”
HDP eş başkanı Selahattin Demirtaş’ın ise bu savaşı yanıltarak, bir saray savaşı göstermesini eleştirerek “Selahattin Demirtaş her ne kadar bu savaşın saray savaşı olduğunu ve bunun yine bir oy avıcılğı için yapıldığını söylesede geldiğimiz noktada, TSK’nin vatan savaşı içinde olduğunu biliyoruz. Onun için biz hepimiz Mehmetçiğiz diye haykırıyoruz. Mehmetçiği ve Türkiye’yi sahipsiz sanıyorlar. Öyle sananlara sözümüz, “Türkiye sahipsiz değildir” Türkü ile Kürdü ile bu memleket bizimdir.Biz Mustafa Kemal’in askerleri olarak Mehmetçiğin yanındayız. Türkiye’nin bölünmesine izin vermeyeceğiz. Abd’nin Kara gücü olan PKK ve PYD’ye karşı ordumuzun yanındayız. Gerçek barış ABD emperyalizme karşı ülkemizin bağımsızlığını gerçekleştirdiği zaman olacaktır. Vatanımızı Mehmetçik özgürleştirecek, onun için yeniden, haykırıyoruz. Hepiniz Mehmetçiğiz” diyerek konuşmasını tamamladı.
HÜSEYİN GÜLER

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER