Perşembe, Mayıs 2, 2024
No menu items!
Ana SayfaGenelHERKES BU KİTABI OKUMALI

HERKES BU KİTABI OKUMALI

Araştırmacı yazar, emekli Gümrük Başmüfettişi Mehmet Çardak, “Bir zamanlar gümrükler” adlı beşinci kitabının tanıtımını yaptı.
Çardak, düzenlediği tanıtım toplantısında, beşinci kitabı olan “Bir Zamanlar Gümrükler” kitabının gerçeklere dayandığını kaydeden Yazar Mehmet Çardak, “Burada konu olan şahıs gerçek gümrük memurudur. Ağzından duyduğum itirafları tarihe ışık tutmak adına kitaplaştırdım” dedi.
Günümüzde Basının bile artık gümrükler söz etmediğine dikkat çeken Araştırmacı Yazar Mehmet Çardak, “Bende yerel basın aracıyla, işte kitap çıkarmakla bu olayların kamuoyuna intikal etmeye çalışıyorum. Amacım, ticaret değil, tarihe ışık tutmaktır” vurgusunu yaptı.
Mehmet Çardak, amacının, gümrük çarkının işleyişiyle kamuoyunu bilgilendirmek olduğunun altını çizerken, kitapta adı geçen gümrükçü Şahin’in yaptığı hataların cezasını çektiğini, ama aynı hatayı yapıp da cezasını çekmeyenlerinde daha çok olduğunu, dolayısıyla adalet, suç işleyenlerin cezasını çekmesi değil, önemli aynı suçu işleyenlerin, aynı cezayı görmesi gerektiğini savundu.
Mehmet Çardak, bu kitabı özellikle gümrükçülerin ve Türk insanının okuması gerektiğini sözlerine ekledi.
MEHMET ÇARDAK KİTAP FUARINDA
Bu arada Araştırmacı Yazar Mehmet Çardak, Antakya’da düzenlenecek olan 3. Hatay Kitap Fuarında 22 ve 27 Nisan günlerinde Hatay Şairler ve Yazarlar Derneği 113 A Standında kitaplarını imzalayacak.
İmza törenine ve fuara tüm Hataylıları beklediğini ifade eden Çardak, “3. Hatay Kitap Fuarına katılacak tüm yazar arkadaşlarıma da başarılar diliyorum. İnşallah bu fuarın Hatay’da amacına ulaşmasını temenni ediyorum” dedi.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER