Salı, Mayıs 14, 2024
No menu items!
Ana SayfaHatay HaberHESOB Başkanı Abdulkadir Teksöz:" Hatay’ın Ahi Evren’i Behzat Bök, Türkiye’nin de Ahi...

HESOB Başkanı Abdulkadir Teksöz:” Hatay’ın Ahi Evren’i Behzat Bök, Türkiye’nin de Ahi Evreni!

 

Hatay Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Abdulkadir Teksöz, Hatay ahisinin Türkiye’nin ahisi seçildiğini söyledi.

Bugün sabahleyin düzenlediği kahvaltılı basın toplantısında Ahilik haftasıyla ilgili kutlamalar hakkında açıklamalarda bulunan Başkan Abdulkadir Teksöz, Ahi Evran’ın doğumunun 850. Yılı olarak ilan edilen 2021 Ahi Evran yılında Hatay’da ahşap oymacılığı zanaatını sanata dönüştüren İskenderunlu oyma sanatı ustası Behzat Bök’ün, Hatay’ın yanı sıra Türkiye’nin ahisi seçildiğini ifade etti.

Başkan Abdulkadir Teksöz, Cumhurbaşkanı tarafından Ahi Evran’ın doğumunun 850. yılı olan, ‘2021 Ahi Evran yılı’ olarak ilan edildiğini, bu yıl Ahilik İl Kutlama Komitesi tarafından ilin Ahisi seçilen ahşap oyma sanatçısı Behzat Böke Ticaret Bakanlığınca da Türkiye’nin ahisi seçilirken, 18 Eylül’de Kırşehir’de düzenlenecek olan törende Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından ahilik kaftanı giydirileceğini vurguladı.

Başkan Abdulkadir Teksöz 13 Eylül Pazartesi günü sabah saat 9.30’da Atatürk anıtına çelenk koyacaklarını, daha sonra Hatay Valisi Rahmi Doğan’ı ziyaret ettikten sonra saat 15.00 te Antakya Asri mezarlığı ziyaret edilerek vefat eden sanatkarlar için kuran tilaveti okunacağını vurguladı.

Başkan Abdulkadir Teksöz, 14 Eylül Salı günü ise Ahilik kutlamalarının devamına İskenderun ilçesindeki devam edeceklerini sözlerine ekledi.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER