Cuma, Mayıs 3, 2024
No menu items!
Ana SayfaHatay HaberHGC Üyelerinden Hatay Barosu İskenderun Temsilciği'ne Ziyaret

HGC Üyelerinden Hatay Barosu İskenderun Temsilciği’ne Ziyaret

Hatay Barosu İskenderun Temsilciği, HGC üyeleri ve İskenderun Temsilcisi Sabriye Sönmez´i ağırladı. Ziyaret sırasında açıklamada bulunan Hatay Barosu Başkan Yardımcısı Sevinç Çakıcı, Türkiye’nin yaşanan afetler nedeniyle zor günler geçirdiğini belirtti.

HGC Üyelerinden Hatay Barosu İskenderun Temsilciği’ne Ziyaret

Çakıcı, “Hatay Barosu olarak sadece hukuk açısından değil, aynı zamanda toplumu yakından ilgilendiren sosyal olaylarda da farkındalık yaratarak, toplum bilinçlenmesi konusunda etkili olmaya gayret ediyoruz. Barolar, toplumun adalet anlayışı ve huzuru için yaşarlar. Gerekli koşullar sağlanarak hukuk devletinin İlkeleri´nin topluma yerleşebilmesi için çalışmalar yapmak gibi önemli bir görevi üstlenmiştir.” ifadesinde bulundu.

“Baromuzun Varlığını Hissettirmeye Devam Edecek”

Hatay Barosu Başkan Yardımcısı Sevinç Çakıcı, “Avukatlar ve baroların hukukun üstünlüğünü ve insan haklarını korumak bakımından sorumluluğu ile demokrasinin gelişmesi için toplumu aydınlatmak adına sosyal bir baroyuz. Bu anlayış ve düşünceler içinde bir vatandaşın dahi hayatına dokunabilirsek çok şeyin değişeceğine inanıyoruz. Hatay´da ve her yerde baromuz varlığını hissettirmekte ve hissettirmeye devam edecektir” sözlerine yer verdi.

Hatay Barosu Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Derin “Ülkemiz son dönem doğal afetlerle zor günler yaşamaktadır bu nedenle baro olarak Elazığ depreminde mağdur olan vatandaşlarımız için maddi yardımda bulunmayı bir görev addettik. Bundan sonrada sosyal baroculuk yaparak her alanda çalışmalarımızı gösterme gayreti içerisindeyiz” sözlerini kaybetti.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER