Perşembe, Nisan 25, 2024
No menu items!
Ana SayfaEkonomi“Hıdırbey'deki Tarihi Yapı Gastronomi Evi Olarak Kullanılacak”

“Hıdırbey’deki Tarihi Yapı Gastronomi Evi Olarak Kullanılacak”

Hatay Büyükşehir Belediyesi(HBB), kentin tarihi ve kültürel mirası olan yapılara sahip çıkarak özenle geleceğe taşınması için büyük çaba harcıyor.

Samandağ’a bağlı Hıdırbey Mahallesi’nde yer alan “Anıt Ağaç” olarak tescil edilen Hıdırbey Çınarı/Musa Ağacı’na yakın bir mesafede bulunan tescilli taşınmaza ilişkin projelerin Koruma Bölge Kurulu tarafından onaylanmasının akabinde restorasyon uygulamalarına başlayan HBB, uygulama çalışmalarını tamamladı.

Konumu ve sahip olduğu tarihi özellikler bakımından önem arz eden yapının yenilenmesinde minimum müdahale ilkesi benimseyen HBB,yapıya gerektiğinden fazla müdahale gerçekleştirilmemesine de özen gösterdi.

Yerel’den Küresel’e Kültürel Paylaşım

Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü(UNESCO) tarafından gastronomi alanında “Yaratıcı Şehirler Ağı”na layık görülen Hatay mutfağının damak çatlatan lezzetlerinin tanınmasına ve tüketiminin artmasına katkı sağlamak amacıyla ‘Gastronomi Evi’ olarak işlevlendirilecek yapı, Hatay için “Yerel’den Küresel’e Kültürel Paylaşım” noktası olarak kullanılacak bir yapı haline gelecek.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER