Çarşamba, Mayıs 1, 2024
No menu items!
Ana SayfaHatay HaberHikayeler Farklı, Ortak Nokta Hatay

Hikayeler Farklı, Ortak Nokta Hatay

Hatay’da MKÜ Mimarlık Fakültesi Şehir ve Bölge Planlama Bölüm Başkanı Doç. Dr. Bilge Çakır tarafından yönetilen POT-A Projesi’nde 4.hafta geride kaldı. Hatay, İstanbul ve İzmir’de ekonomik ve kültürel anlamda çeşitlilik göstermesinden ötürü yürütülen kültürel uyum projesinde, göçmenler karşısında kültürel uyumluluğu sağlamak için Türk ve Suriyeli katılımcılar Kültürel Etkileşim Noktası’nda bir araya geldi.

Hikayeler Farklı, Ortak Nokta Hatay

Türk ve Suriyeli Vatandaşlar Aralarındaki Bağı Yakaladı

Mustafa Kemal Üniversitesi Öğretim Görevlisi Sosyal Antropolog Dr. Alim Koray Cengiz’in yönettiği Göç Hikayeleri ile Suriye ve Türk vatandaşlar arasındaki bağ yakalandı. Göç Hikayeleri ile kişilerin birbirlerinin geçmişini bugünü ve geleceğini anlamaları hedefleniyor.

Hikayeler Farklı, Ortak Nokta Hatay

Cengiz, 2 adet fotoğrafın yorumlanması ile uyumluluk programına başlarken, kişilerin bakış açılarına dikkat çekiyor. Katılımcılar kendi yaşam standartları ve görüşlerine göre fotoğrafları yorumluyor böylelikle bakış açısı arasındaki farklar ortaya çıkıyor.

Göç haritalarını yere serilen kağıtlara çizen katılımcılar, yolculuk hikayelerini de anlattı. Göçmenlerin en önemli ve ortak noktası, Hatay’da buluşmuş olmaları oldu.

Diğer güncel İskenderun haberleri için: İskenderun Haber
Diğer güncel Hatay haberleri için: Hatay Haber

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER