Perşembe, Mayıs 16, 2024
No menu items!
Ana SayfaÜlke GündemiHorlama Nedeni Keşfedildi

Horlama Nedeni Keşfedildi

ABD Philadelphia’da Perelman Tıp Fakültesi’nde yapılan araştırmada horlamanın sebebi keşfedildi. Dilimizdeki yağ oranının horlamanın sebebi olduğu açıklandı.

Horlamanının Nedeni Keşfedildi

Uzun süredir horlamanının nedenleri araştırılıyor. Birçok etkili sonuca varıldı ancak horlamanın nedeni tam olarak bulunamadı.

ABD’deki en eski tıp okullarından birisi Perelman Tıp Fakültesi’nde yapılan araştırma horlamanının nedenini ortaya koydu. Araştırmaya göre dilde bulunan yağ, uyku kalitesini büyük ölçüde etkileyip horlamaya neden oluyor.

Dilde Bulunan Yağ Horlamaya Neden Oluyor

Perelman Tıp Fakültesi’ araştırmacılarından Dr. Richard Schwab, “Dilimizle konuşuyoruz, dilimizle yemek yiyoruz ve dilimizle nefes alıyoruz. O zaman yağ neden burada depolanıyor? Yağın burada depolanma sebebi genetik ya da çevresel faktörler olabilir fakat dilin yağ oranı ne kadar düşükse uykunun iyi olma ihtimali o kadar yüksek” ifadesinde bulundu.

Kilo Vermek Horlamaya Azaltır

İnsanların kilo verdikten sonra horlama sorunun da azaldığını ifade eden doktorlar, kilo kaybı yüzde 10’a ulaştığında dillerindeki yağ oranının azaldığı ve horlamalarında yüzde 30 iyileşme olduğunu tespit etti.

Diğer güncel İskenderun haberleri için: İskenderun Haber
Diğer güncel Hatay haberleri için: Hatay Haber

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER