Pazartesi, Mayıs 13, 2024
No menu items!
Ana SayfaGenel“HOŞGÖRÜ KENTİ HATAY, YENİDEN HUZUR BULACAK”

“HOŞGÖRÜ KENTİ HATAY, YENİDEN HUZUR BULACAK”

Meral Akşener, Hataylılara mesaj gönderdi;

 

Cumhurbaşkanı Adayı ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Hatay’da gerçekleştireceği miting öncesi Hataylılara mesaj gönderdi. ‘Çan Ezan Hazzan’ sloganıyla yüzyıllardır barış ve huzur içinde yaşayan Hataylıların, iktidarın yanlış dış politikası yüzünden son yıllarda mutsuz olduğunu belirten Akşener, “Suriye sorunu maalesef Hataylı hemşerilerimi ekonomik ve sosyal anlamda çok etkiledi. Tarım, turizm, işsizlik sorunlarınız bir tarafa Suriye savaşı ve ülkemize yaşanan göçün Hataylıları nasıl etkilediğini biliyorum. Üç dinin büyük uzlaşıyla yaşadığı Hatay, yeniden huzur kenti olsun, herkes vatanında mutlu yaşasın diye geliyoruz” dedi.

SURİYELİLER DE VATANINI ÖZLEDİ

Başta Reyhanlı, Kırıkhan ve Yayladağı olmak üzere Hatay’ın bir çok bölgesinde savaştan kaçan Suriyeli göçmenlerin yaşadığını, onların da vatanlarından uzak mutsuz olduklarını aktaran Akşener, “Kimse vatanından ayrı kalmak istemez. Ancak olağanüstü şartlar Suriyeli kardeşlerimizin Türkiye’de misafir olmalarını gerektirdi. Biz her zaman ezilenin mağdurun yanında olan bir milletiz. Yüzyıllardır Müslüman, Ermeni, Yahudi bir arada hoşgörüyle yaşamış insanlar olarak,sizler de onlara kucak açtınız. Ama onların da vatanlarını özlediğini biliyoruz. Sizlere söz veriyorum, İYİ Parti iktidarıyla daha barışçıl ve kararlı bir dış politika izleyerek bir yıl sonra biz Suriyeli kardeşlerimize misafir olacağız. Bir dahaki Ramazan ayında onlarla birlikte Suriye’de orucumuzu açacağız.”

HATAYLI ÇİFTÇİLERİMİZ TOPRAĞIYLA BULUŞACAK

Türkiye’nin en verimli ovalarından Amik Ovası’na sahip Hatay’da tarımsal üretimin bitme noktasına geldiğini söyleyerek Hataylı çiftçilere seslenen Akşener, “Hatay; pamuk, mısır ve buğdayda önemli bir yere sahipti. Türkiye, AKP gelmeden önce dünyada en çok pamuk üreten 7.ülke, buğday ve mısır ambarıydı.16 yılda maliyet fiyatlarıyla kar etmeyen çiftçilerimiz üretmeyi bıraktı. Çiftçilerimize teşvik vermek, mazot fiyatını düşürmek varken tarım ülkesi olan Türkiye’yi ithalata mahkum ettiler. Pamuğu ABD’den, Mısır’ı Ukrayna’dan, Buğday’ı Rusya’dan alıp yerli ve milli olmaktan bahseden bu iktidara Hataylı çiftçilerimizin sandıkta hesap soracağından hiç şüphem yok. İYİ Parti iktidarıyla borçlarını sileceğimiz çiftçilerimizin üzerinden mazot ve gübre yükünü de kaldıracağız. Türkiye yeniden üreten ve kendi kendine yeten bir tarım ülkesi olacak. Hataylı çiftçilerimiz toprağıyla buluşacak.”

HUZURLA BİRLİKTE YATIRIM DA GELECEK

Ekonomisi Suriye sınır kapısıyla yapılan ticaret ve tarım olan Hatay’da Suriye sorunu yüzünden büyük ekonomik kriz yaşandığını ifade eden Akşener, “Hatay, İstanbul’dan sonra en büyük TIR filosuna sahipti. Savaş yüzünden TIR sahipleri TIR’larını sattı hatta filosu olan iş adamları şirketlerini kapattı. Suriye-Türkiye arasında ticaret yapan orta ölçekli esnaflar da kapılarına kilit vurdu. Sanayi yatırımları olmayan Hatay’da gittikçe büyüyen işsizlik, göç dalgasıyla en yüksek seviyeye çıktı. Bir öğretmen olarak gençlerimizin işsiz ve mutsuz olarak yurtdışına kaçmak istemesini kabul etmiyorum. İşsizliği bitirmenin Türkiye’nin potansiyelini kullanmaktan geçtiğini biliyoruz. Hatay’a yeniden huzur getirdiğimizde yatırımların geleceğini de biliyoruz. Gençlerimize bir kez daha sesleniyorum. Bu iktidarın yanlışları yüzünden ülkenizi terk etmeyin. İYİ Parti iktidarıyla işiniz de olacak aşınız da.”

HATAY KÜLTÜRÜNE SAHİP ÇIKACAĞIZ

Bizanslılardan, Osmanlı İmparatorluğu’na kadar binlerce yıllık tarihi geçmişiyle birçok medeniyete ev sahipliği yapmış olan Hatay’ın tarih ve kültürünün turizmde yeteri kadar değerlendirilmediğini de sözlerine ekleyen Akşener, “Bugünkü olimpiyatların temeli yıllar önce Antakya’da atılmış, Roma İmparatorluğu döneminde de Hatay dünyada başkent unvanını kazanan ilk kent olmuştur. Türkiye’nin tek Ermeni Köyü; Vakıflı Köyü’ne sahip Hatay, aynı zamanda Hristiyanların hacı olmak için her yıl akın ettiği kutsal bir şehir olmasına rağmen Hatay’a maalesef yerli turist çekemediler. Beyazıd-ı BestamiTürbesi, Habib-i NeccarCamii, dergahları,kiliseleri, camileri, Samandağı’nın sahil bandı ve Roma döneminden kalan tarihiyle Hatay’ın kültür turizmine liderlik yapacağından kimsenin şüphesi olmasın. İYİ Parti olarak tarihimize, doğamıza ve kültürümüze sahip çıkmak bizim en temel görevimizdir” dedi.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER