Perşembe, Nisan 25, 2024
No menu items!
Ana SayfaÜlke GündemiHrant Dink, Ölümünün 13. Yılında Öldüğü Yerde Anılacak

Hrant Dink, Ölümünün 13. Yılında Öldüğü Yerde Anılacak

Eski Agos gazetesinin bulunduğu Sebat Apartmanı’nın önünde ölen Hrant Dink, 19 Ocak günü olan ölüm yıldönümünde anılacak. Hrant Dink‘i anma töreni aat 15.00’te başlayacak.

Hrant Dink, Ölümünün 13. Yılında Öldüğü Yerde Anılacak

Hrant Dink Balıklı Mezarlığı’ndaki Kabri Başında da Anılacak

Eski Agos gazetesinin bulunduğu Sebat Apartmanı’nın önünde 19 Ocak 2007’de öldürülen Dink ayrıca yarın saat 12.00’de Balıklı Mezarlığı’ndaki kabri başında da anılacak. Anma öncesinde Bakırköy Surp Asdvadadzni Kilisesi’nde Hokehanikst duası okunacak.

Hrank Dink’in Arkadaşları’ndan Utanmak İçin Geç Değil Çağrısı

Hrant’ın Arkadaşları tarafından düzenlenen anma “Utanmak için geç değil” diyerek bir çağrı videosu yayınlandı. İzmir Emek ve Demokrasi Güçleri de yarın 15.00’te Alsancak Türkan Saylan Kültür Merkezi önünde toplanacak. Ankara’da saat 15.00’te Adakale Sokak’ta bir anma yapılacak. Saat 16.00’da da SES Ankara Şube Salonu’nda sinevizyon ve söyleşi gerçekleştirilecek. Etkinlikleri Ankara Hrant Dink Anma İnisiyatifi düzenliyor.

Hrant Dink’i Anma Törenleri

Boddum’da ise saat 14.00-17.30 arası, Heredot Kültür Merkezi’nde düzenlenecek etkinlik ‘İlk elden Hrant Dink tanıklıkları ve belgeden belleğe Ermeni gerçeğimiz’ başlığını taşıyor. Avukat Ergin Cinmen’in sunumuyla gerçekleştirilecek etkinliğin konuşmacıları Silva Özyerli ve Tayfun Atay. Etkinlik Hrant’ın Bodrum’daki Arkadaşları tarafından düzenleniyor.

Osman Kavala da tutuklu bulunduğu Silivri Cezaevi’nden Hrant Dink için yazdığı mektubunda şunları söyledi: “Üçüncü defa, bu yıl da, 19 Ocak’ta sizlerle, Hrant’ın arkadaşlarıyla beraber, Agos’un önünde olamayacağım. Sevgili Hrant’ın martılarla birlikte göründüğü fotoğrafı düşünerek ve üzerimden uçarak giden martıları seyrederek Hrant’ı anacağım” dedi.

Diğer güncel İskenderun haberleri için: İskenderun Haber
Diğer güncel Hatay haberleri için: Hatay Haber

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER