Pazar, Nisan 28, 2024
No menu items!
Ana SayfaGenelHTO Genel Kurulu’nu yaptı

HTO Genel Kurulu’nu yaptı

Hatay Tabip Odası Genel Kurulu hafta sonunda yapıldı. Cumartesi ve dün gerçekleşen Genel Kurul sonunda Dr. İ. Cengiz Haksöz yeniden başkanlığa seçildi. Cumartesi günkü; M.Ali Ediboğlu, Sadık Nazik ile B.Kirkizoğlu’dan oluşan Divan Kurulu yönetimindeki Genel Kurul’un ilk gününde faaliyet raporu, gelir-gider bütçeleri kabul edildi.
Tabip Odası çalışmalarını anlatan Başkan Cengiz Haksöz, son dönemde TTB’ye yönelik etkisizleştirme ve güçsüzleştirme çabaları olduğunu kaydedip bundan şikayet ederken, zorunlu Oda üyeliğinin meslek disiplini ve ettiğinin sağlanması bakımından önemli olduğunun altını çizdi.
Doktorlara yönelik her 14 Mart Tıp Bayramı’nda yıpranma payı ile ilgili müjdeler verilmesine rağmen bugüne kadar bununu gerçekleşmediğini görmekten ötürü memnun olmadıklarını da söyleyen Oda Başkanı Dr. Haksöz, sağlıkta şiddet yasasının çıkartılmasının da geciktirildiğini söyledi ve eleştirdi, biran önce çıkartılmasını istediklerini belirtti.
Komşu ülkedeki çatışma ile birlikte ülkemize sığınan Suriyelilerin neden olabileceği bulaşıcı sağlık riskine karşı da yasal düzenleme istediklerini, nihayet iki gün önce TBMM’ye bu konuda yasa teklifi verilmesini de memnunlukla karşıladıklarını söyleyen HTO Başkanı Cengiz Haksöz, kamu hastaneleri ve performans uygulamalarıyla ilgili görüşlerinin de kamuoyunca zaten bilindiğini hatırlattı.
Hatay Tabip Odası’nın dün yapılan seçimlerinde, 4’ü yeni isim olmak üzere, Yönetim Kurulu’nun 7 üyesi belirlendi. Dünkü seçim sonunda, Hatay Tabip Odası’nın doktorlardan oluşan 7 kişilik yeni yönetim kadrosunda şu isimler bulunuyor:
İ.Cengiz Haksöz, Sırma Yılmaz, Sevdar Yılmaz, Özcan Kutlu, Nilgün Öner Şafak, Aydın Deniz Karataş, Şükrün Güleç Barutçu.
HTO’nun Onur Kurulu’nda da şu doktorlar yer aldı:
Mehmet Mansuroğlu, Ali Kanatlı, Metin Değirmenci, İdris Emir Ve Yıldız Miskioğlu.
Tabip Odası Genel Kurulu delegesi doktorlar da şunlar:
Nedim Turhan, Çiğdem Tektaş, Tacettin İnandı, Doğan Dalgıç, Ahmet Aras, Necdet Özkaya, Ayhan Mansuroğlu.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER