Pazar, Mayıs 5, 2024
No menu items!
Ana SayfaGenelHTO: Tecavüzcüleri aklayan bu Yasa Meclis'ten geçmemeli...

HTO: Tecavüzcüleri aklayan bu Yasa Meclis’ten geçmemeli…

Hatay Tabip Odası, bir açıklama yaparak, yarın TBMM’de görüşmeleri devam edecek olan çocuk istismarına karşı işlenen suçlarla ilgili yasa teklifinin geçmemesi gerektiğini savundu. Hatay Tabip Odası Yönetimi adına kaleme alınan açıklama şöyle:
“Bu hem toplumu ilgilendiren bir halk sağlığı sorunu hem de psikiyatrik bir sorundur. Kız çocuğunu cinsel nesne olarak gören ve erken evlendirilerek, eğitim başta olmak üzere, yaşamın olanaklarından mahrum bırakan bu düzenleme kadın erkek eşitliğine de darbe vurabilecektir.
Bu yasanın kabul edilmesi, çocuk tecavüzcülerinin aklanmasına ve hatta teşvikine neden olacağı gibi, evlendirilen çocuğun her gün tecavüzü yaşamasına neden olacaktır. Böyle bir yaşam süren çocuk, ileride ciddi psikolojik sorunları olan bir anne olarak karşımıza çıkacaktır.
Böyle bir aile yapısında yetişen bireyler ne kadar sağlıklı olacak? Bu yasa değişikliği, Türkiye Cumhuriyeti’nin bilimsel, kültürel ve sosyal anlamda ilerlemesine katkı sağlamayacağı gibi gerilemesini sağlayacaktır.
Toplumun ahlaki ve sosyal yapısını bozacak bu yasayı hazırlayanlara, bu ülkenin hekimleri olarak insanı ve vicdanı sorumluluklarını hatırlatmak isteriz.”

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER