Cuma, Mayıs 3, 2024
No menu items!
Ana SayfaHatayHTO, Yeni Kararlara Tepkili: "Pandemi Sonra Erene Kadar Kurallara Uyulmalı"

HTO, Yeni Kararlara Tepkili: “Pandemi Sonra Erene Kadar Kurallara Uyulmalı”

Hatay Tabip Odası (HTO), Sağlık Bakanlığı tarafından geçtiğimiz hafta sonunda açıklanan, pandemide kurallarla ilgili yumuşama önlemlerinin kabul edilir olmadığını savunuyor. Hatay Tabip Odası’na göre, pandemi piki sona erene kadar, kurallara uyulması gerekiyor. Hatay Tabip Odası Yönetimi adına Başkan Dr. Sadık Nazik imzalı açıklama şöyle:

“Tüm dünya ülkelerinde ve Türkiye’de, Kovid-19 pandemisi, ciddiyetini koruyarak devam etmektedir. Bugüne kadar, dünyada 440 milyon vaka ve 6 milyona yakın ölüm görülmüştür. Ülkemizde ise resmi açıklamalara göre, 14 milyonu aşan vaka ve 100 binlere yaklaşan ölüm görülmüştür. Ülkemizde ise haftada 500 binin üzerinde yeni vaka görülmekte ve 1000’in üzerinde vatandaşımız Kovid-19 nedeniyle vefat etmektedir.

 

Pandemi ciddiyetini koruyorken, Sağlık Bakanlığı’nın görevi, vatandaşlarının hastalanmasını ve ölmesini engelleyecek tedbirler almak olmalıdır. Durum bu halde iken, Sağlık Bakanlığının, pandemi ile savaşı tekrar sekteye uğratacak tavır ve davranışları endişe vericidir. Biz hekimler açısından, hastaneler ve ASM’lerde maske takılması yönünde uyarılarımız, olumsuz tavırlarla karşılanma riski taşımaktadır. Alınan kararlar, sağlık personelinin daha çok hastalanmasına ve hizmetin yürütülmesinde aksamalara neden olacaktır.

Bu noktada yapılması gereken, pandemi piki sona erene kadar, kurallara sıkı uyulması ve aşılama oranının hızla yükseltilmesidir. Şu anki verilere göre, 3 doz aşısını yaptıranların oranı %32 civarındadır. Tedbirleri gevşeten ülkelerde bu oran %50’nin üzerinedir. Sağlık Bakanlığını, aldığı kararı tekrar gözden geçirmeye davet ediyoruz. Halkımızı da, hasta olmamak için kurallara sıkı bir şekilde uymaya çağırıyoruz.”

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER