Pazartesi, Mayıs 13, 2024
No menu items!
Ana SayfaHatayHTO'dan Aşı Uyarısı Geldi

HTO’dan Aşı Uyarısı Geldi

Hatay Tabip Odası (HTO), Hatay‘daki koronavirüs vakalarında çok ciddi ve tehlikeli artışlar yaşandığını kaydederek, Hatay Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ndeki servisler ile yoğun bakım ünitelerindeki, koronaya yakalanmış hasta sayısının giderek artmakta olduğuna dikkat çekti.

Hatay Tabip Odası Başkanı Dr.Sadık Nazik, kovid tehlikesiyle ilgili uyarı mesajında, aşıların tamamlanmasını istedi.

Hatay Tabip Odası mesajı şöyle:

“İlimizde son günlerde vaka artışı hızla devam ediyor. Hatay, Sağlık Bakanlığı’nın, yüz binde hasta sayısına göre en çok hasta artışı olan birkaç ilden biridir. 20-26 Kasım verilerine göre, haftalık vaka sayısı yüz binde 347.55! Bu da günde 750 civarı vakaya denk gelmektedir. Test yaptırmayan bir o kadar vaka da ortalıkta gezmektedir.

Hatay Devlet Hastanesi’nde, şu anda servislerde ve yoğun bakım hastalarında artış devam etmektedir. Hastaların hemen hemen hepsi, eksik aşılı veya aşısız kişilerden oluşmaktadır. Vaka artış sayısını bütün halkımız görüyor. Bunun anlamı şudur… Kışa giriyoruz. Vaka sayısı ve yoğun bakıma yatışlar artmakta, bunun sonucu olarak ölümler de artmaktadır. İkinci Biontech aşısı yaptırmayan kişi, kendini korunuyor hissetmesin. İki aşısını Sinovac olarak yaptıran, özellikle yaşlı hastalara, 2 doz Biontech aşısını mutlaka yaptırın. 12-18 yaş gençlerin aşılarını mutlaka yaptırın.

İki yıldan beri, ‘Kalabalık ortamlarda zorunlu olmadıkça bulunmayın, bulunmak zorundaysanız maske takın, ortamda havalandırmayı mutlaka sağlayın ve en önemlisi ise iki Biontech aşınızı olun’ diyoruz. Aşılamayı ciddiyetle devam etmeliyiz. İnsanlar, burnunun dibindeki insan ölmedikçe gerçekten bu olayın ciddiyetinin farkına varamıyor. Genç yaş grubundaki insanlarımızı, gebeleri, yeni doğum yapmış anneleri kaybediyoruz. Bunlar, hep 20’li, 30’lu yaşlarındaki insanlar. Hiçbir hastalığı olmayan, 40’lı yaşlarındaki insanları kaybediyoruz. Bunlar, hepsi aşısız insanlar.

Yoğun bakımdaki ölen hastaları biz görüyoruz. Etrafında her gün ölüm gören insanlar, sağlık çalışanları… Bu yüzden, bütün vatandaşları aşı olmaları konusunda uyarıyoruz.”

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER