Pazar, Mayıs 19, 2024
No menu items!
Ana SayfaGenelHÜKÜMET SESSİZ KALIYOR

HÜKÜMET SESSİZ KALIYOR

KESK’e bağlı Sağlık Emekçileri Hizmetleri Sendikası Hatay Şubesi adına yapılan açıklama, ülkenin değişik bölgelerinde, özellikle Güneydoğu ve Doğdu Anadolu’da sağlık çalışanlarına yönelik saldırı ve katliamlar kınanırken, bu olaylara yönelik Hükümet’in önlem almaması şiddetle eleştirildi.

Önceki gün SES binasında bir araya gelen Şube Yöneticileri; Atıf Kılıç, Edip Öner, Fesih Güzel, Gülşen Gülmüz Pancar, Mehtap Arıcı, Resul Varhan, Meltem Bingöl, Mervenhur Varhan ile Bulut Haskioğlu adına kaleme alınan açıklamada, AKP’nin, 7 Haziran Milletvekili Seçimlerinde kaybettiği iktidarını yeniden kazanmak için, ülkemizi şiddet, çatışma ve savaş ortamına hızla sürüklediği, 20 Temmuz tarihinde Suruç’ta Kobaneli çocuklara oyuncak götüren 33 devrimcinin katledilmesi ile başlatılan savaşın acı sonuçlarının ise devam ettiğine dikkat çekildi.
SES Sözcüsü ve Eş Başkan Atıf Kılıç, yüzlerce insanımızın yaşamını yitirmesiyle birlikte, ülkenin dört bir yanından anaların feryatlarının yükseldiğini hatırlattı ve şöyle devam etti:
“Baskı, şiddet, yargısız infaz, tutuklama, basına sansür ve her türlü demokratik hakkın kısıtlanması/yasaklanması gibi faşizan ve antidemokratik uygulamalar her geçen gün artarak devam ediyor. İşte böylesi bir ortamda canımızı dişimize takarak halkın sağlığı için çabalıyoruz. Ama ne yazık ki, savaş koşullarında bile sağlık kurumlarının ve sağlık emekçilerinin dokunulmazlığı olmasına rağmen başta Nusaybin, Cizre, Silopi, Van, Bitlis, Tatvan, Lice, Varto, Silvan, Şemdinli, Sur, Yüksekova, Beytüşşebap olmak üzere birçok il/ilçede tehdit ediliyor, darp ediliyor hatta öldürülüyoruz. Sağlık kurumları taranıyor, hastaneler özel hareketin karargahı haline getiriliyor.”
SES Sözcüsü Atıf Kılıç, sağlıkçılara yönelik saldırılardan bazılarını basın mensuplarıyla paylaştığı basın açıklamasının son bölümünde de şunları kaydetti:
“Birkaç münferit vakadan ibaret olmayan bu duruma ilişkin olarak, Sendikamız aylardır açıklamalarda bulunarak, Sağlık Bakanı’nı görevini yerine getirmeye, sağlığı ve sağlık emekçilerini korumaya, önlem almaya çağırıyoruz.
Ne yazık ki, sağlık hizmeti sunumu ve sağlık çalışanlarının sağlığını önemsemeyen Sağlık Bakanı, ya ‘başkan seçseydik kaos olmayacaktı’ gibi açıklamalarla Saray’ın gözüne girmeye çalışıyor ya da Şeyhmus Dursun’un öldürülmesiyle ilgili olduğu gibi, olayın sorumluluğunu üstünden atmak için, hızlıca bir açıklama yapmış ve olayları çarpıtarak kamuoyunu yanıltıyor. Yani Sağlık Bakanı, halkın sağlığından ve sağlık çalışanlarının canından bihaber, kendi iktidarını sağlamlaştırma derdinde… Ama başta sağlık ve sosyal hizmet emekçileri olmak üzere, yoksul emekçi halk bunun farkında, bu kirli savaş politikalarına, anti demokratik uygulamalara ve faşizme karşı ayağa kalkıyor.”
SES Şube Başkanı ve KESK Dönem Sözcüsü olan Atıf Kılıç, bu ayın 10’unda, yani 10 Ekim Cumartesi günü, Ankara’da, katliamları kınama ve “Savaşa Son, Barış Gelsin” temalı bir yürüyüş ve miting düzen-leneceğini de duyurdu. -Cemil Yıldız-

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER