Çarşamba, Mayıs 15, 2024
No menu items!
Ana Sayfaİskenderun Haber"Hükümet vatandaşa destek verir gibi şov yaparken yandaş dağıtım firmalarına destek veriyor"!

“Hükümet vatandaşa destek verir gibi şov yaparken yandaş dağıtım firmalarına destek veriyor”!

EPDK nın koronavirüs salgını nedeniyle ‘3 ay süreyle elektrik ve doğalgaz faturaları için sayaç okuma yapılmayacak, faturalar ortalama tüketim değerleri üzerinden kesilecek’ şeklindeki açıklamasına CHP Hatay Milletvekili Suzan Şahin tepki gösterdi.

“Hükümet vatandaşa destek verir gibi şov yaparken yandaş dağıtım firmalarına destek veriyor”!

uygulama haneler için doğru bir karar ancak işyerleri için tam bir facia ve fırsatçılık diyen vekil şahin sosyal medyadan yaptıı açıklamada konu ile ilgili olarak şunları söyledi:

“Ben evimde aylık ortalama 100 TL elektrik/doğalgaz faturası ödüyorsam, 2 yıllık ortalamam da aşağı yukarı 100 TL olduğundan 3 ay boyunca bana sabit 100 TL fatura kesilecek.

Ancak işyerinde aylık ortalama 1000 TL fatura ödeyen bir vatandaşa, işyeri kapalı iken 0 TL fatura gelmesi gerekirken devlet kapalı olan bu işyerine her ay 1000 TL (yıllık ortalama) fatura yollayacak ve 3 ayın sonunda bu parayı vermeyene faiziyle birlikte yasal işlem başlatacak! İnsanlar iflas edecek.

Bu uygulama elektrik ve doğalgaz dağıtım şirketlerinin (hemen hemen tamamı yandaş firmalar) dağıtmadıkları elektrik ve doğalgaz için vatandaştan para toplaması ve bu paraları işletmesi anlamına geliyor.

Yani kazançlı olan vatandaş değil dağıtım firmaları!!!

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER