Cuma, Nisan 26, 2024
No menu items!
Ana SayfaHatay HaberHürriyet Yazarı Selvi’nin Köşesinde CHPli Hatay Vekili: “İsmet Tokdemir”

Hürriyet Yazarı Selvi’nin Köşesinde CHPli Hatay Vekili: “İsmet Tokdemir”

CHP Hatay Milletvekili İsmet Tokdemirin geçtiğimiz günlerde Amik ovasında soğan üretiminin sıkıntılarına dikkat çekmek için tarlaya girip basına açıklama yapması ülkenin gündemine oturdu.

Hürriyet Yazarı Selvi’nin Köşesinde CHPli Hatay Vekili: “İsmet Tokdemir”

TGRT haber televizyonu Vekil Tokdemir’in bu “soğan çıkışını” ekranlarına taşımasından sonra bu kez de Hürriyet yazarı Abdülkadir Selvi olayı köşesine taşıyarak ülke gündemine oturttu.

Selvi’nin Vekil Tokdemir ile İlgili Köşesi

Selvi’nin 15.4.2020 tarihinde Hürriyet Gazetesi’nde yayınlanan köşe yazısının Vekil “Soğan çıkışı”  bölümü şöyle:

“Patates, soğan yetiştirmek artık uzağa uydu göndermekten daha değerli hale geldi. Hele de şu koronavirüs günlerinde. Yılda birkaç kez ürün alınan Amik Ovası’nda “erken soğan” dediğimiz ürün çıktı. 10 gün içinde toplanması gerekiyor. CHP Hatay Milletvekili İsmet Tokdemir, soğan hasadına dikkat çekmek için ağzına maskesini taktı, tarlaya girdi. Tokdemir, “10 gün içinde soğan hasadına başlamazsak, tarladaki soğanlarımız çürüyecek” diyor. Ama sayın milletvekilim, ne yapıyorsunuz, soğan deyip geçmeyin. Biz seçim döneminde bir soğanın bir oy kadar kıymetli olduğunu gördük. Tokdemir sadece muhalefet eden değil, aynı zamanda çözüm arayan bir siyasetçi. 25 bin dönüm arazide soğan ekiminin yapıldığı Amik Ovası’nda üreticinin sorunu, civar illerden gelecek mevsimlik işçilerin bir an önce Hatay’a ulaşması.”

Konu ile ilgili gazetemize konuşan CHP Hatay Milletvekili İsmet Tokdemir şunları söyledi: “Soğan üretiminin ve üreticilerinin sorunlarını dile getirmek için soğan tarlasında yaptığım açıklamanın yerel gazetelerden sonra yaygın basında yer alması beni son derece mutlu  etti.

Bu Mutluluğum cok yönlü. Öncelikle Amık Ovasındaki soğan üreticilerinin sorunlarını ülke gündemine taşıdığım için mutluyum. Sonra Bir CHP li vekilin hürriyet gazetesinde önemli bir yazarın köşesinde yer tutmasından mutluyum.Tarihte bir ilk sanıyorum. Buda bana nasip oldu.Ülkemizin bölgemizin sorunlarını gündeme taşımak bizim asli görevimiz elbette.Demek ki doğru konulara parmak basmışız ki sayın Selvi bizi köşesine taşımış.”

 

Vekil Tokdemir Ne Demişti: “Amik Ovası’nda Yılın İlk Mahsulü Soğanın Hasadı Yapılmazsa, Heder Olacak”

CHP Hatay Milletvekili İsmet Tokdemir, Amik Ovası‘nda yılın ilk mahsulü soğanın yetiştiğini belirtip, hasadının yapılmazsa heder olacağını ifade etmişti.

Vekil Tokdemir, “Amik ovamızın bu bereketli topraklarında değerli çiftçilerimiz yılın ilk mahsülü olan soğan ürününü yetiştirdi. Ovamızda 25.000 dönüm civarında ekili soğan arazisi mevcuttur. Her yıl bu mevsimde çevre illerden gelen mevsimlik tarım işçilerimiz hasada başlar idi. Bu yıl korona virüs nedeniyle çevre illerden gelen işçilerimiz Hatay ilimize gelemedi.

 

 

Amik Ovası’nda Soğan Hasadı Başlamazsa, Heder Olacak

Devletimizin yetkili kurumlarıyla meseleyi görüştük ve sorunları ilettik. Fakat 10 gün içerisinde soğan hasadı başlamaz ise tarladaki soğan maalesef bozulacak heder olacak.

Bizler hem korona virüs tedbirlerine riayet edeceğiz hem mevsimlik tarım işçilerimizin sağlığına dikkat edeceğiz ve en kısa sürede çiftçilerimize bu desteğin sağlanmasını takip edeceğiz.

Çiftçilerimizin ürettiği katma değere önem verelim ve her zaman çiftçilerimize destek olalım.” açıklamasında bulunmuştu.

Etiketler: HatayHatay haberleriCHP Hatay Milletvekili İsmet TokdemirCHP haberleriAmik OvasıAmik Ovası haberleri

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER