Cuma, Mayıs 10, 2024
No menu items!
Ana SayfaDörtyolİbrahim İpek 4 Ödül Kazandı

İbrahim İpek 4 Ödül Kazandı

Dörtyolumuzun yetiştirdiği değerli iş adamlarından İbrahim İpek, Tokyo’da yapılan EthGlobal Hackathon yarışmasında yaptığı proje ile 4 ödül kazandı.
Dünyanın her tarafından 4000 üzerinde yazılım mühendisinin başvuru yaptığı sadece 1027’sinin kabul olduğu bu elit yazılım yarışmasında İbrahim İpek, hazırladığı merkeziyetsiz sistemleri hesap soyutlama tekniğiyle akıllı sözleşmelerin hesap cüzdanı oluşturması üzerine bir proje hazırladı. Proje, zincirler arası takas işlemlerine izin veriyor ve basitleştirilmiş işlemleri kullanımı kolay ara yüzüyle kullanıcılara sunma imkanı sağlıyor. Büyük ilgi gören bu proje 20 ödülden 4’ünü aldı.
Doğma büyüme Dörtyollu olan İbrahim İpek, ortaokulu SDAL’da, liseyi Dörtyol Lisesi’nde okumuştur. Japonya’nın en ünlü üniversitesi olan Tokyo Üniversitesi’nde Yapay Zeka mühendisliği, Türkiye derecesiyle girdiği Boğaziçi Üniversitesi’nde İşletme okumuştur, Çin ve dünyanın en ünlü üniversitelerinden olan Tsinghua Üniversitesi’nde hukuk üzerine Juris Doktora yapmaktadır.
Uzun yıllar Amerika, Avustralya, Endonezya, Çin ve Japonya başta olmak üzere farklı ülkelerde uluslararası şirketlerde yönetici olarak çalışan hemşehrimiz iş hayatında da birçok başarı elde etmiştir. Bunun yanında hukukçu kimliğiyle birçok ülkede başarılı projelerde bulunmuş, şu an Türkiye ve Çin’de çevre hukuku üzerine çalışmalarda bulunmaktadır. 9 dili akıcı olarak konuşan İbrahim İpek, Dortyol’un içinden çıkmış, Dörtyolu hiçbir zaman bırakmayan efendiliğiyle, üslubuyla bilinen alçak gönüllü gerçek bir Dörtyol sevdalısıdır. Hemşehrimiz, askerliğini bedelli yapma imkanı olmasına rağmen gönüllü olarak askere gitmeyi tercih eden Doğubayazıt’ta terör bölgesi sınır karakolunda askerlik yapacak kadar vatanına aşık, korkusuz gerçek bir Dörtyol yiğididir. Kendisine başarıların devamını diler, gençlere örnek olmasını temenni ederiz.
RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER